Gränsfors

Gränsfors bijlen worden gemaakt door zeer vakbekwame smeden. Het bewijs voor hun bekwaamheid is dat ze bijlen kunnen smeden met een dusdanige precisie dat nabewerking niet meer nodig is. Dit onderscheidt Gränsfors bijlen van andere bijlen. Bij Gränsfors Bruk mag het smeedhandwerk zijn tijd nemen en worden de smeden niet per stuk betaald. Daarom hoeft niemand achteraf de bijlen te schuren, slijpen, polijsten of verven om gebreken in het smeedwerk te verbergen of te verwijderen.

Gransfors bijlenEen competente smid is trots op zijn bekwaamheid. Wanneer hij tevreden is met zijn werk en de bijl heeft goedgekeurd, slaat hij zijn initialen in de kop van de bijl.

 

AS: Anders Strömstedt;
KS: Kjell-Åke Sjölund;
RA: Rune Andersson;
BA: Bert-Ove Andersson;
LP: Lennart Pettersson;
UN: Ulrik Nilsson;
DG: Daniel Gräntz;
MM: Mattias Mattsson;
US: Ulrika Stridsberg.

 

In 1990 werd Gränsfors Bruk een prijs toegekend voor ‘Ecologisch design’ door The Swedish Society of Crafts and Design en The Swedish Society for Nature Consnservation. In 1995 ontving Gränsfors Bruk een andere prijs van The Swedish Society of Crafts and Design voor de jachtbijl.  

Website:Gränsfors BruksGransfors bijlen

Artikelen 31 tot 40 van 41 in totaal
Pagina:
per pagina
Lijst  Tabel 
  1. Gränsfors Vijl - Yxfil  # 403-1
  2. Gränsfors Diamantvijl - Yxdiamant  # 403-2
  3. Gränsfors Wet Stone

    Gränsfors Wet Stone - Yxsten # 403-4

    Buy
    € 32,25
    Handgemaakte slijpsteen met twee slijpzijden; een grove kant (korrel 180) om beschadigingen of ernstige slijtage te repareren, en een fijne kant (korrel 600) om te slijpen. Het keramische composiet maakt de steen zowel duurzaam als sterk. In tegenstelling tot natuurlijk zandsteen, heeft een keramische slijpsteen een nauwkeuriger korrelgrootte. De vorm is rond en plat met een afgeronde rand tegen versplinteren. De fijne kant beslaat tweederde van de dikte van de steen, omdat deze kant doorgaans het meest wordt gebruikt en het hardste slijt. De slijpsteen wordt het best nat gebruikt.
  4. Gränsfors Natural Wet Stone

    Gränsfors Natural Wet Stone - Yxsten # 403-5

    Buy
    € 65,00
    De Gränsfors Natural Whetstone bestaat uit twee unieke natuurlijke materialen die zijn gekozen om het beste te voorzien in de behoeften van grof en fijn slijpen. De grove kant is gemaakt van een zandsteen uit Orsa, Zweden, met een korrel die varieert van 120 – 200 grit.
  5. Gränsfors Leather Wax

    Gränsfors Leather Wax # 403-6

    Buy
    € 18,25
    Gransfors LEATHER WAX wordt in Zweden met 100 procent natuurlijke grondstoffen gemaakt. De speciale formule bestaat uit lanoline, koudgeperste ongeraffineerde biologische zonnebloemolie, bijenwas en pekolie (pijnboomteerolie).
  6. Gränsfors Oil

    Gränsfors Oil # 403-7

    Buy
    € 18,25
    GRANSFORS OIL is een milieuvriendelijke en volledig niet-toxische olie vervaardigd in Zweden. De olie bestaat uit 100 procent onverzadigde vetzuren afkomstig van lijnzaadolie. Terwijl de olie droogt, vormt het een beschermende film van linoxine. Wij raden aan om de bijlsteel één keer per jaar met de olie te behandelen om de levensduur van de steel te verlengen.
  7. Gränsfors Care Kit

    Gränsfors Care Kit # 403-8

    Buy
    € 65,00
    De Gränsfors Axe Care Kit bevat alles wat je nodig hebt om je bijl goed te onderhouden. Door goed voor je bijl te zorgen en er wat extra aandacht aan te besteden, kun je er zeker van zijn dat hij vele jaren meegaat. De Axe Care Kit bevat een lederen wax om de schede te beschermen en in te vetten, een beschermende olie om op het handvat en de bijlkop te wrijven, en een slijpsteen om de snede van de bijl te slijpen en scherpen.
  8. Gränsfors Cap

    Gränsfors Cap

    Buy
    € 21,50
    Stevige cap met geborduurd logo. Cap heeft polstering en riempje voor het stellen van de maat.
  9. Gränsfors T-Shirt

    Gränsfors T-Shirt

    Buy
    € 21,50
    Mooie kwaliteit t-shirt met opdruk op de mouw en rug.
  10. Gränsfors Leren bijlhoes

    Gränsfors Leren bijlhoezen

    Buy

    Selecteer onderdelen

    Overzicht van de beschikbare Gränsfors bijlhoezen of sheath. Komt de gewenste hoes niet in het lijstje voor dan kunnen we hem voor je bestellen.
Artikelen 31 tot 40 van 41 in totaal
Pagina:
per pagina
Lijst  Tabel 

© 2003 - 2024 Outdoor Cooking. All Rights Reserved. | Sitemap