Optimus

Optimus is van origine een Zweeds bedrijf en maakt al meer dan een eeuw branders. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1899 ontwikkelt en verbetert Optimus haar producten om te voldoen aan de eisen van gebruikers over de gehele wereld. Daarbij staan kernwoorden als mobiliteit, veiligheid, betrouwbaarheid en bedieningsgemak hoog in het vaandel. Maar tegelijkertijd weet Optimus als geen ander dat de tijd dat een brander gebruikt wordt tevens de tijd is om even tot rust te komen, te genieten van de omgeving en nieuwe krachten op te doen. Sinds eind 2007 vormt het Zweedse Optimus onderdeel van de Zwitserse Katadyn Group.

Alhoewel Optimus het pad van multifuel branders lijkt te hebben verlaten hebben ze op dit vlak  nog steeds een aantal topproducten in haar assortiment. Je kunt bij ons trouwens ook terecht voor een zeer uitgebreid assortiment onderdelen en accessoires van historische en courante branders en lantaarns.

Artikelen 1 tot 10 van 171 in totaal
Pagina:
per pagina
Lijst  Tabel 
 1. Optimus Climber

  Optimus Climber 123R

  Buy
  € 127,50
  Een zeer compacte benzinebrander. Echte klassieker; Golden Oldie. Wordt inclusief pannetje geleverd.
 2. Optimus Nova

  Optimus Nova

  Buy
  € 182,50
  Deze brander heeft zeer goede specificaties en heeft dan ook veel prijzen gewonnen. Incl. fuel bottle (0,4 l), pomp, windscherm, foudraal en magic cleaning needle.
 3. Optimus Nova Jubilee

  Optimus Nova Jubilee

  Buy
  € 182,50
  De vertrouwde Nova in Jubilee uitvoering. Omdat het feest is doen wij er een fles bij. De Optimus Nova 125Y is een echt werkpaard. Er zijn maar weinig brandstoffen waar deze brander moeite mee heeft, zodat je heel flexibel bent. De brander is zeer functioneel gevormd. Zo kunnen de poten om het branderhuis draaien, waardoor een zeer compact geheel ontstaat. De magnetische doorpriknaald voorkomt dichtslibben bij extreem smerige brandstoffen.
 4. Optimus Polaris OptiFuel

  Optimus Polaris OptiFuel

  Buy
  € 207,50

  De all-rounder van Optimus die zonder de brander aan te passen (van sproeier verwisselen) de grootst mogelijke variëteit aan brandstoffen aan kan: gas, benzine, petroleum en diesel. Inclusief fuel bottle. Biedt dus een maximum aan flexibiliteit en de vertrouwde kookprestaties. Geïntegreerde 'Magic' cleaning needle maakt schoonmaken van de sproeier eenvoudig, zelfs tijdens het koken. De robuuste aluminium pomp staat garant voor veiligheid. Brander bespaart o.a. brandstof door de korte opwarmtijd. Speciale constructie maakt het mogelijk zonder aanpassingen zowel vloeistof als gas toe te passen. Mooie combinatie met adapter voor de Trangia stoomkoker.

 5. Optimus Polaris OptiFuel Tactical

  Optimus Polaris OptiFuel TACTICAL

  Buy
  € 232,50

  De all-rounder van Optimus in Tactical uitvoering. Zonder de brander aan te passen (van sproeier verwisselen) geschikt voor de grootst mogelijke variëteit aan brandstoffen aan kan: gas, benzine, petroleum en diesel. Inclusief fuel bottle. De brander biedt dus een maximum aan flexibiliteit en de vertrouwde kookprestaties. Geïntegreerde 'Magic' cleaning needle maakt schoonmaken van de sproeier eenvoudig, zelfs tijdens het koken. De robuuste aluminium pomp staat garant voor veiligheid. Brander bespaart o.a. brandstof door de korte opwarmtijd. Speciale constructie maakt het mogelijk zonder aanpassingen zowel vloeistof als gas toe te passen. Mooie combinatie met adapter voor de Trangia stoomkoker.

 6. Optimus 111

  Optimus 111

  Buy
  € 225,00
  De klassieke Optimus 111 (petroleum). Mooie compacte petroleumbrander in opbergtrommel. Voor de liefhebbers van de traditionele éénpitter. Betreft vintage brander uit het Zweedse leger. Uit gebruiksklaar depot.
 7. Optimus 00 Army

  Optimus 00 Army

  Buy
  € 175,00
  Mooie compacte petroleumbrander in opbergtrommel. Voor de liefhebbers van de traditionele éénpitter. New old stock.
 8. Optimus OO Army

  Optimus 00 Army

  Buy
  € 150,00
  Mooie compacte petroleumbrander in opbergtrommel. Voor de liefhebbers van de traditionele éénpitter.
 9. Optimus 00

  Optimus 00 F

  Buy
  € 105,00
  Mooie compacte petroleumbrander. Voor de liefhebbers van de traditionele éénpitter. Opgebouwd uit new old stock (NOS) onderdelen en nieuwe, replica, branderkop.
 10. Optimus M8210-111000 #2

  Optimus M8210-111000 #2

  Buy
  € 55,00
  Zweedse 10 persoons veldkeuken (Kokutrustning 10 / S). Zware Optimus brander (afgeleid van de Optimus 154) in een robuuste koffer. As is. Heeft wel aandacht nodig. Mooi project voor de liefhebber van historische branders en / of militaria.
Artikelen 1 tot 10 van 171 in totaal
Pagina:
per pagina
Lijst  Tabel 

© 2003 - 2024 Outdoor Cooking. All Rights Reserved. | Sitemap