MUURIKKA

Een Finse klassieker - De Muurikka Outdoor Bakplaat

De enige echte originele Muurikka grillpan werd in de jaren 70 ontwikkeld door Kai Qvist (is dit toeval?). Het verhaal begint met een idee om de diameter van een grillpan uit te breiden om zo het oppervlak om op te grillen te vergroten. Na verdere verfijning van het idee ontstond de eerste Muurikka grillpan, gevormd uit het luik van een stalen container. Een nieuw woord werd bedacht voor de Finse volkstaal: Muurikka. Muurikka is in Scandinavië uitgegroeid tot een soortnaam om buiten te koken. En nog steeds worden de Muurikka outdoor bakplaten in Finland geproduceerd. Ze worden gerold uit Fins staal. Na het succes van de bakplaat volgde al snel meer items voor de buitenkok(in).

Muurikka Product Range

De Muurikka Outdoor Bakplaat of grillpan is niet voor niets een legende in Scandinavië. Hele volksstammen hebben er tijdens de lange zomeravonden worstjes op geroosterd en pannenkoeken op gebakken.
Tegenwoordig biedt Muurikka een breed assortiment pannen, ketels, kookgerei en accessoires voor de outdoor kok. Naast de grillpan voor boven het vuur, kwamen er rookovens en gasbranders om ook in de achtertuin en zelfs op het balkon de Muurikka te kunnen gebruiken. Er is zelfs een elektrische variant. De Tesla onder de kookvuren (gebruik groene stroom voor het fijnste resultaat). De verschillende branders kom je ook in de Sommar Keuken tegen. Dit zijn veelzijdige units, waarop je rondom het huis, in de tuin, balkon of op het terras, je maaltijd kunt koken. Ook de Sommar Keuken past bij het basis idee van Muurikka: mensen bij elkaar brengen om gezamelijk bij het vuur te genieten van een heerlijke maaltijd.

Muurikka 100

Artikelen 1 tot 10 van 88 in totaal
Pagina:
per pagina
Lijst  Tabel 
 1. MUURIKKA Finse gietijzeren grillplaat 42

  MUURIKKA Finse gietijzeren griddle 42

  Buy
  € 68,50
  Mooie tweezijdig te gebruiken grillplaat. Heeft gladde en geribbelde kant. Geschikt voor open vuur en verschillende branders.
 2. MUURIKKA Finse gietijzeren paella pan 42

  MUURIKKA Finse gietijzeren paella pan 42

  Buy
  € 68,50
  Flinke griddle voor bijvoorbeeld paella. Geschikt voor open vuur en verschillende branders.
 3. MUURIKKA Finse pancake iron 42

  MUURIKKA Finse pancake iron 42

  Buy
  € 68,50
  Mooie grillplaat waarop je gelijktijdig 7 pannenkoekjes bakt. Geschikt voor houtvuur, houtkachel, brander en fornuis (inductie).
 4. MUURIKKA Leisku 26

  MUURIKKA Leisku 26

  Buy
  € 36,50
  Bereid vis, vlees en groenten, bak plat brood direct boven het open vuur op deze outdoor grillplaat met handvat of Leisku. De grillplaat (diameter 26 cm.) met klapbaar handvat komt incl. stevige foedraal. Geschikt voor 1 - 2 personen.
 5. Muurikka Finse bakplaat

  MUURIKKA Finse grillplaat 32

  Buy
  € 40,50
  Bereid vis, vlees en groenten, bak plat brood direct boven het open vuur op deze outdoor grillplaat of Muurikka, want merknaam werd soortnaam. De kleinste outdoor grillplaat (diameter 32 cm.) in het assortiment. Geschikt voor 2 - 3 personen.

  Incl. Stevige tas met draagbanden.

 6. Muurikka Finse bakplaat

  MUURIKKA Finse grillplaat 48+

  Buy
  € 59,50
  Bereid vis, vlees en groenten, bak plat brood direct boven het open vuur op deze outdoor grillplaat of Muurikka, want merknaam werd soortnaam. De grillplaat (diameter 48 cm.) staat op drie afneembare poten (22 cm.). Geschikt voor 3 - 4 personen.

  Incl. drie afneembare poten.

 7. Muurikka Finse bakplaat

  MUURIKKA Finse grillplaat 48

  Buy
  € 59,50
  Bereid vis, vlees en groenten, bak plat brood direct boven het open vuur op deze outdoor grillplaat of Muurikka, want merknaam werd soortnaam. De grillplaat (diameter 48 cm.) plaats je eenvoudig op een vuurplaats of een paar stenen boven een vuurtje. De Muurikka combineert ook mooi met gasbrander D-300 met lage of hoge poten. Geschikt voor 3 - 4 personen.

  Incl. Stevige tas met draagbanden.

 8. Muurikka Finse bakplaat

  MUURIKKA Finse grillplaat 58+

  Buy
  € 94,50
  Bereid vis, vlees en groenten, bak plat brood direct boven het open vuur op deze outdoor grillplaat of Muurikka, want merknaam werd soortnaam. De grillplaat (diameter 58 cm.) staat op drie afneembare poten (22 cm.). Hij maakt het eenvoudig om voor groepen te koken. Geschikt voor 4 - 6 personen.

  Incl. drie afneembare poten.

 9. Muurikka Finse bakplaat

  MUURIKKA Finse grillplaat 58

  Buy
  € 94,50
  Bereid vis, vlees en groenten, bak plat brood direct boven het open vuur op deze outdoor grillplaat of Muurikka, want merknaam werd soortnaam. De grillplaat (diameter 58 cm.) plaats je eenvoudig boven een vuurplaats of op een paar stenen boven een vuurtje. De Muurikka combineert ook mooi met gasbrander D-400 met lage of hoge poten. Hij maakt het eenvoudig om voor groepen te koken. Geschikt voor 4 - 6 personen.

  Incl. Stevige tas met draagbanden.

 10. Muurikka Finse bakplaat

  MUURIKKA Finse grillplaat 78+

  Buy
  € 164,50
  Bereid vis, vlees en groenten, bak plat brood direct boven het open vuur op deze outdoor grillplaat of Muurikka, want merknaam werd soortnaam. De grillplaat (diameter 78 cm.) staat op drie afneembare poten (22 cm.). Hij maakt het eenvoudig om voor grotere groepen rond te koken. Geschikt voor 6 - 8 personen.

  Incl. drie afneembare poten.

Artikelen 1 tot 10 van 88 in totaal
Pagina:
per pagina
Lijst  Tabel 

© 2003 - 2021 Outdoor Cooking. All Rights Reserved. | Sitemap