Brusletto

De geschiedenis van Brusletto & Co AS gaat terug tot 1896 toen Rognald Brusletto zijn bedrijf als een messen- en zeismaker opstartte in Geilo, Noorwegen. Het smeden van gereedschappen en messen was niets nieuws in het Hallingdal. De geschiedenis van de mijnbouw naar erts en de handmatige productie van sikkels, zeisen, bijlen en zwaarden rond Geilo start rond 1500. Geilo werd het ambachtelijk centrum voor het smeden van gereedschappen voor werk en vrije tijd. Van deze zeer lange traditie heeft de ambachtsman en industriële pionier Rognald Brusletto gebruik gemaakt om te komen tot de producten die Brusletto nog steeds maakt. Toen hij de mechanische hamer ontwierp naar een voorbeeld uit Amerika en deze door ontwikkelde werd de productie eenvoudiger, maar ook steeds beter. De rivier die naast het bedrijf stroomt was een belangrijke factor voor het gebruik van de hamer. De hamer opende de weg naar de technische ontwikkeling en industriële productie. Op dit moment is de vierde generatie bezig om de traditie van meer dan 100 jaar voort te zetten in de geest van de voorvaderen.

Tegenwoordig produceert Brusletto & Co AS sport- en campingmessen. De messen zijn een gewaar- deerd hulpmiddel voor de wandelaar, jager, visser en buitenkok.

Wij hebben de messen van Brusletto & Co AS sinds 2005 in ons assortiment.

4 artikel(en)
per pagina
Lijst  Tabel 
 1. Brusletto Balder
 2. Brusletto Nansen Kniven
 3. Brusletto UIu

  Brusletto Ulu

  Buy
  € 92,50
  The Ulu knife comes from Alaska, and has been used by Native people of the Arctic for centuries. It is used for chopping herbs as well as cutting meat, fish and vegetables. Handle made of oiled masur birch. Blade made of rustproof stainless 440C steel with a hardness of approx. 57-58 HRC. Delivery includes leather case. Ideal in combination with the Brusletto rocker cutting board
 4. Brusletto Kniven

  Brusletto Kniven

  Buy
  € 65,00
  Roestvrij stalen mes met berken handvat en zilveren kap. Lederen schede heeft een kunststof binnenkant ter bescherming van het leer.
4 artikel(en)
per pagina
Lijst  Tabel 

© 2003 - 2023 Outdoor Cooking. All Rights Reserved. | Sitemap