Deze late novemberdag staat in het teken van winterse kost. We gaan saucijzen en vinken maken. Niet 'uit de krimpfolie in de pan', maar met als basis een mooi stuk Wild Zwijn Van de Veluwe. We beginnen bij het begin.
Lees meerQVIST Outdoor Cooking heeft niet alleen een uniek assortiment materialen voor de avontuurlijke buitenkok, we bieden ook de mogelijkheid om in onze buitenlokatie, SkogsStuga - The WildKitchen, de kneepjes van het koken op houtvuur onder de knie te krijgen. We steken gezamenlijk de handen uit de mouwen. En zoals je van ons mag verwachten doen we dat in Scandinavische sferen! Wist je trouwens dat de lokatie ook is te bespreken als vergaderlokatie, voor je team-building of familie-, vriendendag? Hier vind je een beeldimpressie van The WildKitchen. Bezoek The WildKitchen op Instagram.
Verspreid over het jaar organiseren we verschillende activiteiten voor individuele inschrijving. De Campfire Gatherings; een treffen waarin het houtvuur en koken centraal staan. Ze starten uiteraard met de verschillende technieken om een vuurtje te maken. De Hunters & Gatherers richten zich op het verzamelen en bereiden van Wild Harvest; ingrediënten zo uit de natuur. Paddenstoelen, bessen en kruiden, honing, wild van de Veluwe, schaal- en schelpdieren van om de hoek.
De Hunters & Gatherers gaan net weer wat verder dan de Campfire Gatherings. Naast het koken op houtvuur komen er ook een aantal specifieke technieken aan bod, zoals het villen en portioneren van wild, het maken van verse worst, verse kaas, boter, roken en drogen.
Groepen vanaf 6 personen bieden we verschillende mogelijkheden voor een gezellige (mid)dag en of avond in het bos. Je kunt daarbij denken aan het op houtvuur bakken van brood of pizza, kaas en roomboter maken, pasta maken, het roken van vis tot aan het gezamenlijk in elkaar zetten van een complete drie-gangen maaltijd. Al of niet gecombineerd met bijvoorbeeld lepelsnijden of een boswandeling. Wanneer je met ons op pad gaat ontdek je het Zwolse Bos pas echt.
Laat je voor de mogelijkheden inspireren door onze activiteiten uit de agenda. In overleg bespreken we tijden, datum en precieze invulling van jouw activiteit. We doen je graag een voorstel voor een leuk samenzijn met vrienden, collega's of familie.
Tenslotte bieden wij onze unieke off-grid buitenlocatie ook aan als entourage voor jouw eigen activiteit, cursus- of vriendengroep. Mail of bel ons. We informeren je graag over de mogelijkheden.
Workshop waarin we aan de slag gaan met de technieken en ingrediënten, zoals de Samen in noord Scandinavië die gebruiken. Denk daarbij aan het roken van zalm, forel en het op houtvuur bereiden van verschillende delen van het rendier.
Lees meer
Vandaag komen we in een winters bos samen voor de Hunters & Gatherers Wild. Na het 'dood drinken', een oude traditie waarmee we eerbied voor het geschoten wild betuigen, leren we het vakkundig beoordelen en verwerken van het wild (vandaag Edelhert). Dat begint met het villen. Handen uit de mouwen dus ...
Lees meer
Geniet met gelijkgestemden in het bos van een outdoor kerstmaal in Zweedse traditie. Met optioneel vooraf een mooie boswandeling.
Lees meer
Vandaag komen we in een winters bos samen voor de Hunters & Gatherers Wild. Het jachtseizoen loopt op z´n einde. Na het 'dood drinken', een oude traditie waarmee we eerbied voor het geschoten wild betuigen, leren we het vakkundig beoordelen en verwerken van het wild (vandaag Edelhert). Dat begint met het villen. Handen uit de mouwen dus ...
Lees meer
Vandaag komen we in een winters bos samen voor de Hunters & Gatherers Wild. Het jachtseizoen loopt op z´n einde. Na het 'dood drinken', een oude traditie waarmee we eerbied voor het geschoten wild betuigen, leren we het vakkundig beoordelen en verwerken van het wild (vandaag Ree). Dat begint met het villen. Handen uit de mouwen dus ...
Lees meer
De lente is in aantocht wanneer we vandaag bijeen komen voor de Hunters & Gatherers Wild. Na het 'dood drinken', een oude traditie waarmee we eerbied voor het geschoten wild betuigen, leren we het vakkundig beoordelen en verwerken van het wild (vandaag Edelhert). Dat begint met het villen. Handen uit de mouwen dus ...
Lees meer
De lente is in aantocht wanneer we vandaag bijeen komen voor de Hunters & Gatherers Wild. Na het 'dood drinken', een oude traditie waarmee we eerbied voor het geschoten wild betuigen, leren we het vakkundig beoordelen en verwerken van het wild (vandaag Wild Zwijn). Dat begint met het villen. Handen uit de mouwen dus ...
Lees meer








Outdoor Cooking