QVIST Outdoor Cooking heeft niet alleen een uniek assortiment materialen voor de avontuurlijke buitenkok, we bieden ook de mogelijkheid om in onze buitenlokatie, SkogsStuga - The WildKitchen,  de kneepjes van het koken op houtvuur onder de knie te krijgen. We steken gezamenlijk de handen uit de mouwen. En zoals je van ons mag verwachten doen we dat in Scandinavische sferen! Wist je trouwens dat de lokatie ook is te bespreken als vergaderlokatie, voor je team-building of familie-, vriendendag? Hier vind je een beeldimpressie van The WildKitchen.

Verspreid over het jaar organiseren we verschillende activiteiten. De Camp Cook Gatherings zijn een mooie introductie 'koken op houtvuur'. Ze starten uiteraard met de verschillende technieken om een vuurtje te maken. De Hunters & Gatherers en Samen koken zoals de Samen koken zijn thematische Camp Cook Gatherings. Zij richten zich op het verzamelen en bereiden van Wild Harvest; ingrediënten zo uit de natuur. Wilde planten, bessen en kruiden, schaal- en schelpdieren aan de Groninger kust, paddenstoelen en wild; hert en everzwijn van de Veluwe, artic char en rendier van de Sami uit Zweeds Lapland.

De Hunters & Gatherers, worden op zaterdag en zondag gehouden. Zij gaan net weer wat verder dan de algemene Camp Cook Gatherings. Naast het koken op houtvuur komen ook een aantal specifieke technieken aan bod, zoals het villen en portioneren van wild, het maken van verse worst, roken en drogen. Bij voldoende interesse is er op de zondag van hetzelfde weekend een tweede workshop. Najaar 2022 is er ook weer de mogelijkheid om aan een meerdaagse Hunters & Gatherers in Jämtland, Zweden deel te nemen. We gaan dan op pad met een lokale jachtcombinatie. Een eerder die week geschoten eland wordt door ons verwerkt en met de mooiste delen maken we op hout vuur een mooie maaltijd.

Voor groepen vanaf 6 personen hebben we ook thematische workshops en de mogelijkheid voor een gezellige dag en of avond in het bos. De workshops richten zich op b.v. het bakken van brood, roken van vis of koken op houtvuur. In overleg bespreken we tijden, datum en precieze invulling. We doen je graag een voorstel voor een aansprekend programma voor een middag / avond met vrienden, een personeels uitje of workshop. Wat dacht je van 'Eetbare paddenstoelen zoeken & bereiden', 'Worst maken & bereiden', 'Brood & Pizza bakken' of algemener 'Koken op houtvuur'.

Tenslotte bieden wij onze unieke buitenlocatie ook aan als entourage voor jouw eigen activiteit, cursus- of vriendengroep. Met naar keuze zelfcatering of een volledig verzorgd arrangement. We informeren je graag over de mogelijkheden. Momenteel is het niet mogelijk groepsactiviteiten aan te bieden. Mogelijk komen er al voor de zomer mogelijkheden. Bel of mail ons voor de laatse informatie. Bij niet doorgaan van een activiteit betalen je bijdrage volledig terug.  

 

Het bos is op zijn mooist, wanneer we samen komen voor de Hunters & Gatherers Wild. Het jachtseizoen is geopend. De jager deelt zijn ‘oogst’ met ons. Na het 'dood drinken' leren we het vakkundig ontweiden en beoordelen van wild (wild zwijn).  Gezamenlijk maken we een gevarieerde maaltijd.

Lees meer

Het bos is op zijn mooist, wanneer we samen komen voor de Hunters & Gatherers Wild. Het jachtseizoen is geopend. De jager deelt zijn ‘oogst’ met ons. Na het 'dood drinken' leren we het vakkundig ontweiden en beoordelen van wild (hert).  Gezamenlijk maken we een gevarieerde maaltijd.

Lees meer

Deze Camp Cook Gathering is een mooie gelegenheid om het koken op houtvuur onder de knie te krijgen of om ervaring op te doen met verschillende technieken. Daarnaast is het ook gewoon ontzettend gezellig.

Lees meer

Vandaag treffen we elkaar voor een wandeling door het woud voor de Hunters & Gatherers Paddenstoelen. De vakkundige gids leert ons eetbare paddenstoelen te herkennen. Naast paddenstoelen staan ook noten, kastanjes en wild(braad) op de ingrediëntenlijst.

Lees meer

Workshop waarin we aan de slag gaan met de technieken en ingrediënten, zoals de Samen in noord Scandinavië die gebruiken. Denk daarbij aan het roken van zalm, forel en het op houtvuur bereiden van verschillende delen van het rendier.

Lees meer

Deze late novemberdag staat in het teken van winterse kost. We gaan saucijzen en vinken maken. Niet 'uit de krimpfolie in de pan', maar met als basis een mooi stuk Wild Zwijn. We beginnen bij het begin.

Lees meer

Vier tijdens de kortste dagen van het jaar met ons de komst van het licht. Kerst in Zweedse sferen; God Jul!

Lees meer

© 2003 - 2021 Outdoor Cooking. All Rights Reserved. | Sitemap