Geniet met gelijkgestemden in het bos van een outdoor kerstmaal in Zweedse traditie. Met optioneel vooraf een mooie boswandeling.
Lees meerQVIST Outdoor Cooking heeft niet alleen een uniek assortiment materialen voor de avontuurlijke buitenkok, we bieden ook de mogelijkheid om in onze buitenlokatie, SkogsStuga - The WildKitchen, de kneepjes van het koken op houtvuur onder de knie te krijgen. We steken gezamenlijk de handen uit de mouwen. En zoals je van ons mag verwachten doen we dat in Scandinavische sferen! Wist je trouwens dat de lokatie ook is te bespreken als vergaderlokatie, voor je team-building of familie-, vriendendag? Hier vind je een beeldimpressie van The WildKitchen. Bezoek The WildKitchen op Instagram.
Verspreid over het jaar organiseren we verschillende activiteiten voor individuele inschrijving. De Campfire Gatherings; een treffen waarin het houtvuur en koken centraal staan. Ze starten uiteraard met de verschillende technieken om een vuurtje te maken. De Hunters & Gatherers richten zich op het verzamelen en bereiden van Wild Harvest; ingrediënten zo uit de natuur. Paddenstoelen, bessen en kruiden, honing, wild van de Veluwe, schaal- en schelpdieren van om de hoek.
De Hunters & Gatherers gaan net weer wat verder dan de Campfire Gatherings. Naast het koken op houtvuur komen er ook een aantal specifieke technieken aan bod, zoals het villen en portioneren van wild, het maken van verse worst, verse kaas, boter, roken en drogen.
Groepen vanaf 6 personen bieden we verschillende mogelijkheden voor een gezellige (mid)dag en of avond in het bos. Je kunt daarbij denken aan het op houtvuur bakken van brood of pizza, kaas en roomboter maken, pasta maken, het roken van vis tot aan het gezamenlijk in elkaar zetten van een complete drie-gangen maaltijd. Al of niet gecombineerd met bijvoorbeeld lepelsnijden of een boswandeling. Wanneer je met ons op pad gaat ontdek je het Zwolse Bos pas echt.
Laat je voor de mogelijkheden inspireren door onze activiteiten uit de agenda. In overleg bespreken we tijden, datum en precieze invulling van jouw activiteit. We doen je graag een voorstel voor een leuk samenzijn met vrienden, collega's of familie.
Tenslotte bieden wij onze unieke off-grid buitenlocatie ook aan als entourage voor jouw eigen activiteit, cursus- of vriendengroep. Mail of bel ons. We informeren je graag over de mogelijkheden.
Workshop waarin we aan de slag gaan met de technieken en ingrediënten, zoals de Samen in noord Scandinavië die gebruiken. Denk daarbij aan het roken van zalm, forel en het op houtvuur bereiden van verschillende delen van het rendier.
Lees meerVandaag komen we in een winters bos samen voor de Hunters & Gatherers Wild. Het jachtseizoen loopt op z´n einde. Na het 'dood drinken', een oude traditie waarmee we eerbied voor het geschoten wild betuigen, leren we het vakkundig beoordelen en verwerken van het wild (vandaag Wild Zwijn). Dat begint met het villen. Handen uit de mouwen dus ...
Lees meerDe lente is in aantocht wanneer we vandaag bijeen komen voor de Hunters & Gatherers Wild. Na het 'dood drinken', een oude traditie waarmee we eerbied voor het geschoten wild betuigen, leren we het vakkundig beoordelen en verwerken van het wild (vandaag Edelhert). Dat begint met het villen. Handen uit de mouwen dus ...
Lees meerTijdens deze Camp Cook Gathering gaan we koken op houtvuur. Het is een mooie introductie om het koken op houtvuur onder de knie te krijgen. We besteden aandacht aan de verschillende manieren van buiten koken. En doen dat zoals je van ons mag verwachten in Zweedse sferen.
Lees meerWorkshop waarin we aan de slag gaan met de technieken en ingrediënten, zoals de Samen in noord Scandinavië die gebruiken. Denk daarbij aan het roken van zalm, forel en het op houtvuur bereiden van verschillende delen van het rendier.
Lees meerDe lente is in aantocht wanneer we vandaag bijeen komen voor de Hunters & Gatherers Wild. Na het 'dood drinken', een oude traditie waarmee we eerbied voor het geschoten wild betuigen, leren we het vakkundig beoordelen en verwerken van het wild (vandaag Ree). Dat begint met het villen. Handen uit de mouwen dus ...
Lees meerHet Walpurgis of lentefeest wordt in Scandinavië traditioneel in het laatste weekend van april gevierd. Maar hier is het nu eenmaal klimatologisch vroeger lente. Vandaar dat we het vandaag, in het laatste weekend van maart, vieren.
Lees meerTijdens deze Camp Cook Gathering gaan we koken op houtvuur. Het is een mooie introductie om het koken op houtvuur onder de knie te krijgen. We besteden aandacht aan de verschillende manieren van buiten koken. En doen dat zoals je van ons mag verwachten in Zweedse sferen.
Lees meerDe natuur ontpopt zich wanneer we op het erf van The WildKitchen samen komen voor de Workshop Pizza & Pasta van het houtvuur. Gezamenlijk maken we een gevarieerde maaltijd, waarvoor naast wilde planten en kruiden ook biologische kaasjes, wild en paddenstoelen op de ingrediëntenlijst staan.
Lees meerDe natuur ontpopt zich wanneer we op het erf van The WildKitchen samen komen voor de Hunters & Gatherers Wildplukken. Tijd dus om het bos en IJsselvallei in te gaan voor een wildplukwandeling.
Lees meerBloem, water, zout, gist …… en een vuurtje, meer is niet nodig om heerlijk brood te maken. Vandaag gaan we rond het vuur aan de slag om verschillende broden te maken.
Lees meerSchuif aan tafel voor een avond geïnspireerd op het Zweedse midzomer feest. Je waant je deze langste dag op een Zweeds erf, midden in het bos. Samen genieten we van een mooie traditionele maaltijd en goed gezelschap.
Lees meerVandaag maak je van een mooi stuk everzwijn je eigen schnitzel. Grof gesneden frieten en lokale seizoens groenten maken de maaltijd compleet.
Lees meerBloem, water, zout, gist …… en een vuurtje, meer is niet nodig om heerlijk brood te maken. Vandaag gaan we rond het vuur aan de slag om verschillende broden te maken.
Lees meerVandaag treffen we elkaar voor een wandeling door het woud voor de Hunters & Gatherers Paddenstoelen. De vakkundige gids leert ons eetbare paddenstoelen te herkennen. Naast paddenstoelen staan ook noten, kastanjes en wild(braad) op de ingrediëntenlijst.
Lees meerHet derde weekend van september staat in het teken van het Veluws Heidelam© en natuurlijk onze bijen. Ook zij zwerven jaarrond over de hei en door het bos om hun kostje bij elkaar te zoeken. Geniet van de hei zoals je er nog nooit van hebt genoten. Vandaag beleef, proef en ruik je de hei als nooit tevoren.
Lees meerHet bos is op zijn mooist, wanneer we samen komen voor de Hunters & Gatherers Wild. Het jachtseizoen is juist geopend. De jager deelt zijn eerste ‘oogst’ met ons. Na het 'dood drinken' leren we het vakkundig ontweiden en beoordelen van wild (Edelhert). Gezamenlijk maken we een gevarieerde maaltijd.
Lees meerHet bos is op zijn mooist, wanneer we samen komen voor de Hunters & Gatherers Wild. Het jachtseizoen is juist geopend. De jager deelt zijn eerste ‘oogst’ met ons. Na het 'dood drinken' leren we het vakkundig ontweiden en beoordelen van wild (Edelhert). Gezamenlijk maken we een gevarieerde maaltijd.
Lees meerVandaag treffen we elkaar voor een wandeling door het woud voor de Hunters & Gatherers Paddenstoelen. De vakkundige gids leert ons eetbare paddenstoelen te herkennen. Naast paddenstoelen staan ook noten, kastanjes en wild(braad) op de ingrediëntenlijst.
Lees meerHet bos is op zijn mooist, wanneer we samen komen voor de Hunters & Gatherers Wild. Het jachtseizoen is juist geopend. De jager deelt zijn eerste ‘oogst’ met ons. Na het 'dood drinken' leren we het vakkundig ontweiden en beoordelen van wild (vandaag wild zwijn). Gezamenlijk maken we een gevarieerde maaltijd.
Lees meerVandaag treffen we elkaar voor een wandeling door het woud voor de Hunters & Gatherers Paddenstoelen. De vakkundige gids leert ons eetbare paddenstoelen te herkennen. Naast paddenstoelen staan ook noten, kastanjes en wild(braad) op de ingrediëntenlijst.
Lees meerHet bos is op zijn mooist, wanneer we samen komen voor de Hunters & Gatherers Wild. Het jachtseizoen is geopend. De jager deelt zijn ‘oogst’ met ons. Na het 'dood drinken' leren we het vakkundig ontweiden en beoordelen van wild (Edelhert). Gezamenlijk maken we een gevarieerde maaltijd.
Lees meerDeze Camp Cook Gathering is een mooie gelegenheid om het koken op houtvuur onder de knie te krijgen of om ervaring op te doen met verschillende technieken. Daarnaast is het ook gewoon ontzettend gezellig.
Lees meerVandaag treffen we elkaar voor een wandeling door het woud voor de Hunters & Gatherers Paddenstoelen. De vakkundige gids leert ons eetbare paddenstoelen te herkennen. Naast paddenstoelen staan ook noten, kastanjes en wild(braad) op de ingrediëntenlijst.
Lees meerVandaag komen we in een winters bos samen voor de Hunters & Gatherers Wild. Na het 'dood drinken', een oude traditie waarmee we eerbied voor het geschoten wild betuigen, leren we het vakkundig beoordelen en verwerken van het wild (vandaag Wild Zwijn). Dat begint met het villen. Handen uit de mouwen dus ...
Lees meerDeze late novemberdag staat in het teken van winterse kost. We gaan saucijzen en vinken maken. Niet 'uit de krimpfolie in de pan', maar met als basis een mooi stuk Wild Zwijn Van de Veluwe. We beginnen bij het begin.
Lees meerWorkshop waarin we aan de slag gaan met de technieken en ingrediënten, zoals de Samen in noord Scandinavië die gebruiken. Denk daarbij aan het roken van zalm, forel en het op houtvuur bereiden van verschillende delen van het rendier.
Lees meerVandaag komen we in een winters bos samen voor de Hunters & Gatherers Wild. Na het 'dood drinken', een oude traditie waarmee we eerbied voor het geschoten wild betuigen, leren we het vakkundig beoordelen en verwerken van het wild (vandaag Edelhert). Dat begint met het villen. Handen uit de mouwen dus ...
Lees meer