Zoek jij voor het komende kampeerseizoen een brander? Dan is dit de gelegenheid om kennis te maken met de alcohol stoves van Trangia. We besteden aandacht aan de verschillende manieren van koken met de Trangia brandersets. Het wordt een mooie dag in het bos, zoals je van ons mag verwachten in Zweedse sferen.
Lees meerQVIST Outdoor Cooking heeft niet alleen een uniek assortiment materialen voor de avontuurlijke buitenkok, we bieden ook de mogelijkheid om in onze buitenlokatie, SkogsStuga - The WildKitchen, de kneepjes van het koken op houtvuur onder de knie te krijgen. We steken gezamenlijk de handen uit de mouwen. En zoals je van ons mag verwachten doen we dat in Scandinavische sferen! Wist je trouwens dat de lokatie ook is te bespreken als vergaderlokatie, voor je team-building of familie-, vriendendag? Hier vind je een beeldimpressie van The WildKitchen. En bezoek The WildKitchen op Instagram.
Verspreid over het jaar organiseren we verschillende activiteiten. De Campfire Gatherings; een treffen waarin het houtvuur en koken centraal staan. Ze starten uiteraard met de verschillende technieken om een vuurtje te maken. De Hunters & Gatherers richten zich op het verzamelen en bereiden van Wild Harvest; ingrediënten zo uit de natuur. Wilde planten, bessen en kruiden, honing, schaal- en schelpdieren aan de Groninger kust, paddenstoelen en wild; hert en everzwijn van de Veluwe. Voor eland gaan we 5 dagen naar Zweeds Lapland.
De Hunters & Gatherers gaan net weer wat verder dan de Campfire Gatherings. Naast het koken op houtvuur komen er ook een aantal specifieke technieken aan bod, zoals het villen en portioneren van wild, het maken van verse worst, verse kaas, roken en drogen. Najaar 2022 is er weer de mogelijkheid om aan een meerdaagse Hunters & Gatherers in Jämtland, Zweden deel te nemen. We gaan dan op pad met een lokale jachtcombinatie. Een eerder die week geschoten eland wordt door ons verwerkt en met de mooiste delen maken we op hout vuur een mooie maaltijd. We verblijven in traditionele stugor.
Groepen vanaf 6 personen bieden we verschillende mogelijkheden voor een gezellige (mid)dag en of avond in het bos. Je kunt daarbij denken aan het op houtvuur bakken van brood of pizza, het roken van vis tot aan het gezamenlijk in elkaar zetten van een complete drie-gangen maaltijd. Al of niet gecombineerd met bijvoorbeeld een boswandeling of lepelsnijden. Wanneer je met ons op pad gaat ontdek je het Zwolse Bos pas echt.
Laat je voor de mogelijkheden inspireren door onze activiteiten uit de agenda. In overleg bespreken we tijden, datum en precieze invulling van jouw activiteit. We doen je graag een voorstel voor een leuk samenzijn met vrienden, collega's of familie.
Tenslotte bieden wij onze unieke off-grid buitenlocatie ook aan als entourage voor jouw eigen activiteit, cursus- of vriendengroep. Met naar keuze zelfcatering of een volledig verzorgd arrangement. Mail of bel ons. We informeren je graag over de mogelijkheden.

Bloem, water, zout, gist …… en een vuurtje, meer is niet nodig om heerlijk brood te maken. Vandaag gaan we rond het vuur aan de slag om verschillende broden te maken.
Lees meer
De meesten van ons zullen dit visje kennen als ingeblikt en extreem zout. Maar er is zoveel meer mogelijk….
Lees meer
Hunters & Gatherers - Koken met Bijen. Vandaag staat in het teken van de honingbijen bij ons op het erf. Je krijgt van alles te horen over bijen en korfimkeren, we slingeren we de laatste honing van het jaar. Met de geoogste honing gaan we lekker buitenkoken. Honing komt dan ook in verschillende recepten terug; zoet en hartig, warm en koud. We hebben heel wat voor je in petto. En na afloop krijgt iedereen een potje Zwolse Bos & Heide Honing mee naar huis.
Lees meer
Vandaag maak je van een mooi stuk everzwijn je eigen schnitzel. Grof gesneden frieten en lokale seizoensgroenten maken de maaltijd compleet.
Lees meer
Vandaag treffen we elkaar voor een wandeling door het woud voor de Hunters & Gatherers Paddenstoelen. De vakkundige gids leert ons eetbare paddenstoelen te herkennen. Naast paddenstoelen staan ook noten, kastanjes en wild(braad) op de ingrediëntenlijst.
Lees meer
Het bos is op zijn mooist, wanneer we samen komen voor de Hunters & Gatherers Wild. Het jachtseizoen is juist geopend. De jager deelt zijn eerste ‘oogst’ met ons. Na het 'dood drinken' leren we het vakkundig ontweiden en beoordelen van wild (hert). Gezamenlijk maken we een gevarieerde maaltijd.
Lees meer
Het bos is op zijn mooist, wanneer we samen komen voor de Hunters & Gatherers Wild. Het jachtseizoen is juist geopend. De jager deelt zijn eerste ‘oogst’ met ons. Na het 'dood drinken' leren we het vakkundig ontweiden en beoordelen van wild (wild zwijn). Gezamenlijk maken we een gevarieerde maaltijd.
Lees meer
Het bos is op zijn mooist, wanneer we samen komen voor de Hunters & Gatherers Wild. Het jachtseizoen is geopend. De jager deelt zijn ‘oogst’ met ons. Na het 'dood drinken' leren we het vakkundig ontweiden en beoordelen van wild (wild zwijn). Gezamenlijk maken we een gevarieerde maaltijd.
Lees meer
Het bos is op zijn mooist, wanneer we samen komen voor de Hunters & Gatherers Wild. Het jachtseizoen is geopend. De jager deelt zijn ‘oogst’ met ons. Na het 'dood drinken' leren we het vakkundig ontweiden en beoordelen van wild (hert). Gezamenlijk maken we een gevarieerde maaltijd.
Lees meer
Vandaag treffen we elkaar voor een wandeling door het woud voor de Hunters & Gatherers Paddenstoelen. De vakkundige gids leert ons eetbare paddenstoelen te herkennen. Naast paddenstoelen staan ook noten, kastanjes en wild(braad) op de ingrediëntenlijst.
Lees meer
Deze Camp Cook Gathering is een mooie gelegenheid om het koken op houtvuur onder de knie te krijgen of om ervaring op te doen met verschillende technieken. Daarnaast is het ook gewoon ontzettend gezellig.
Lees meer
Vandaag treffen we elkaar voor een wandeling door het woud voor de Hunters & Gatherers Paddenstoelen. De vakkundige gids leert ons eetbare paddenstoelen te herkennen. Naast paddenstoelen staan ook noten, kastanjes en wild(braad) op de ingrediëntenlijst.
Lees meer
Deze late novemberdag staat in het teken van winterse kost. We gaan saucijzen en vinken maken. Niet 'uit de krimpfolie in de pan', maar met als basis een mooi stuk Wild Zwijn. We beginnen bij het begin.
Lees meer