QVIST Outdoor Cooking heeft niet alleen een uniek assortiment materialen voor de avontuurlijke buitenkok, we bieden ook de mogelijkheid om in onze buitenlokatie, SkogsStuga - The WildKitchen,  de kneepjes van het koken op houtvuur onder de knie te krijgen. We steken allemaal de handen uit de mouwen. En zoals je van ons mag verwachten doen we dat in Scandinavische sferen!

Verspreid over het jaar organiseren we verschillende activiteiten. De Camp Cook Gatherings zijn een mooie introductie 'koken op houtvuur'. Ze starten uiteraard met de verschillende technieken om een vuurtje te maken. De Hunters & Gatherers en Samen koken zoals de Samen koken zijn thematische Camp Cook Gatherings. Zij richten zich op het verzamelen en bereiden van Wild Harvest; ingrediënten zo uit de natuur. Wilde planten, bessen en kruiden, schaal- en schelpdieren aan de Groninger kust, paddenstoelen en wild; hert en everzwijn van de Veluwe, artic char en rendier van de Sami uit Zweeds Lapland.
De Hunters & Gatherers, worden op zaterdag en zondag gehouden. Zij gaan net weer wat verder dan de algemene Camp Cook Gatherings. Naast het koken op houtvuur komen ook een aantal specifieke technieken aan bod, zoals het villen en portioneren van wild, het maken van verse worst, roken en drogen. Bij voldoende interesse is er op de zondag van hetzelfde weekend een tweede workshop. Dit najaar is het ook weer de mogelijkheid om aan een meerdaagse Hunters & Gatherers in Jämtland, Zweden deel te nemen. We gaan dit keer op pad met een lokale jachtcombinatie. En we gaan aan de slag met eerder geschoten eland.

Voor groepen hebben we ook thematische workshops. Ze richten zich op b.v. het bakken van brood, roken van vis of koken op houtvuur. De activiteit duurt van 14.00 tot 17.00. Inschrijving per groep na overleg van datum en precieze invulling. We doen je graag een voorstel voor een aansprekend programma voor een middag / avond met vrienden, een personeels uitje of workshop. Wat dacht je van 'Eetbare paddenstoelen zoeken & bereiden', 'Worst maken & bereiden', 'Brood & Pizza bakken' of algemener 'Koken op houtvuur'.

 

Jaarlijks organiseren we in het eerste weekend van februari het Mid Winter Camp. Een gezellig treffen van buitenmensen van verschillend pluimage.

Lees meer

Workshop waarin we aan de slag gaan met de technieken en ingrediënten, zoals de Samen in noord Scandinavië die gebruiken. Denk daarbij aan het roken van zalm, forel en het op houtvuur bereiden van verschillende delen van het rendier.

Lees meer

Tijdens deze Camp Cook Gathering gaan we koken op houtvuur. Het is een mooie introductie om het  koken op houtvuur onder de knie te krijgen. We besteden aandacht aan de verschillende manieren van buiten koken. En doen dat zoals je van ons mag verwachten in Zweedse sferen.

Lees meer

Tijdens deze Camp Cook Gathering gaan we koken op houtvuur. Het is een mooie introductie om het koken op houtvuur onder de knie te krijgen. We besteden aandacht aan de verschillende manieren van buiten koken. En doen dat zoals je van ons mag verwachten in Zweedse sferen.

Lees meer

De natuur ontpopt zich wanneer we samen komen voor de Hunters & Gatherers Wildplukken. Vandaag is de natuur onze groentetuin. Gezamenlijk maken we een gevarieerde maaltijd, waarvoor naast wilde planten en kruiden ook biologische kaasjes en lamsvlees op de ingrediëntenlijst staan.

Lees meer

Vandaag treffen we elkaar voor een wandeling door het woud voor de Hunters & Gatherers Paddenstoelen. De vakkundige gids leert ons eetbare paddenstoelen te herkennen. Naast paddenstoelen staan ook noten, kastanjes en wild(braad) op de ingrediëntenlijst.

Lees meer

Najaar 2019 organiseren we in Jämtland, Zweden een meerdaagse workshop. We verblijven er in karakteristieke Stuga en werken, zoals je gewend bent van een Hunters & Gatherers, met de producten die de directe omgeving ons biedt. In Zweden staat eland centraal.

Lees meer

Het bos is op zijn mooist, wanneer we samen komen voor de Hunters & Gatherers Wild. Het jachtseizoen is juist geopend. De jager deelt zijn eerste ‘oogst’ met ons. Na het 'dood drinken' leren we het vakkundig ontweiden en beoordelen van wild (hert).  Gezamenlijk maken we een gevarieerde maaltijd.

Lees meer

Het bos is op zijn mooist, wanneer we samen komen voor de Hunters & Gatherers Wild. Het jachtseizoen is juist geopend. De jager deelt zijn eerste ‘oogst’ met ons. Na het 'dood drinken' leren we het vakkundig ontweiden en beoordelen van wild (wild zwijn).  Gezamenlijk maken we een gevarieerde maaltijd.

Lees meer

Het bos is op zijn mooist, wanneer we samen komen voor de Hunters & Gatherers Wild. Het jachtseizoen is geopend. De jager deelt zijn ‘oogst’ met ons. Na het 'dood drinken' leren we het vakkundig ontweiden en beoordelen van wild (wild zwijn).  Gezamenlijk maken we een gevarieerde maaltijd.

Lees meer

Het bos is op zijn mooist, wanneer we samen komen voor de Hunters & Gatherers Wild. Het jachtseizoen is geopend. De jager deelt zijn ‘oogst’ met ons. Na het 'dood drinken' leren we het vakkundig ontweiden en beoordelen van wild (hert).  Gezamenlijk maken we een gevarieerde maaltijd.

Lees meer

De Camp Cook Gathering is een mooie gelegenheid om het koken op houtvuur onder de knie te krijgen of om ervaring op te doen met verschillende technieken. Daarnaast is het ook gewoon ontzettend gezellig.

Lees meer

Workshop waarin we aan de slag gaan met de technieken en ingrediënten, zoals de Samen in noord Scandinavië die gebruiken. Denk daarbij aan het roken van zalm, forel en het op houtvuur bereiden van verschillende delen van het rendier.

Lees meer

© 2003 - 2018 Outdoor Cooking. All Rights Reserved. | Sitemap