QVIST Outdoor Cooking heeft niet alleen een uniek assortiment materialen voor de avontuurlijke buitenkok, we bieden ook de mogelijkheid om in onze buitenlokatie, SkogsStuga - The WildKitchen,  de kneepjes van het koken op houtvuur onder de knie te krijgen. We steken gezamenlijk de handen uit de mouwen. En zoals je van ons mag verwachten doen we dat in Scandinavische sferen! Wist je trouwens dat de lokatie ook is te bespreken als vergaderlokatie, voor je team-building of familie-, vriendendag? Hier vind je een beeldimpressie van The WildKitchen.

Verspreid over het jaar organiseren we verschillende activiteiten. De Camp Cook Gatherings zijn een mooie introductie 'koken op houtvuur'. Ze starten uiteraard met de verschillende technieken om een vuurtje te maken. De Hunters & Gatherers en Samen koken zoals de Samen koken zijn thematische Camp Cook Gatherings. Zij richten zich op het verzamelen en bereiden van Wild Harvest; ingrediënten zo uit de natuur. Wilde planten, bessen en kruiden, schaal- en schelpdieren aan de Groninger kust, paddenstoelen en wild; hert en everzwijn van de Veluwe, artic char en rendier van de Sami uit Zweeds Lapland.
Zij gaan net weer wat verder dan de algemene Camp Cook Gatherings. Naast het koken op houtvuur komen er ook een aantal specifieke technieken aan bod, zoals het villen en portioneren van wild, het maken van verse worst, verse kaas, roken en drogen. Najaar 2022 is er weer de mogelijkheid om aan een meerdaagse Hunters & Gatherers in Jämtland, Zweden deel te nemen. We gaan dan op pad met een lokale jachtcombinatie. Een eerder die week geschoten eland wordt door ons verwerkt en met de mooiste delen maken we op hout vuur een mooie maaltijd. 

Groepen vanaf 6 personen bieden we verschillende mogelijkheden voor een gezellige (mid)dag en of avond in het bos. Je kunt daarbij denken aan het op houtvuur bakken van brood of pizza, het roken van vis tot aan het gezamenlijk in elkaar zetten van een complete drie-gangen maaltijd. Al of niet gecombineerd met een boswandeling. Laat je inspireren door onze activiteiten uit de agenda.  In overleg bespreken we tijden, datum en precieze invulling. We doen je graag een voorstel voor een leuk samenzijn met vrienden, collega's of familie.

Tenslotte bieden wij onze unieke buitenlocatie ook aan als entourage voor jouw eigen activiteit, cursus- of vriendengroep. Met naar keuze zelfcatering of een volledig verzorgd arrangement. Mail of bel ons. We informeren je graag over de mogelijkheden.

Momenteel is de CoronaCheck van toepassing. Bel of mail ons voor de laatse informatie.  

 

Een sportieve Winterse wandeling op de noordelijkste stuwwal die het Scandinavische landijs op de Veluwe, tussen Arnhem en Zwolle, op wierp. Rond het kampvuur afgesloten met ter plekke gebakken pizza.

Lees meer

Een sportieve Winterse wandeling op de noordelijkste stuwwal die het Scandinavische landijs op de Veluwe, tussen Arnhem en Zwolle, op wierp. Rond het kampvuur afgesloten met ter plekke gebakken pizza.

Lees meer

Een sportieve Winterse wandeling op de noordelijkste stuwwal die het Scandinavische landijs op de Veluwe, tussen Arnhem en Zwolle, op wierp. Rond het kampvuur afgesloten met ter plekke gebakken pizza.

Lees meer

Workshop waarin we aan de slag gaan met de technieken en ingrediënten, zoals de Samen in noord Scandinavië die gebruiken. Denk daarbij aan het roken van zalm, forel en het op houtvuur bereiden van verschillende delen van het rendier.

Lees meer

Tijdens deze Camp Cook Gathering gaan we koken op houtvuur. Het is een mooie introductie om het  koken op houtvuur onder de knie te krijgen. We besteden aandacht aan de verschillende manieren van buiten koken. En doen dat zoals je van ons mag verwachten in Zweedse sferen.

Lees meer

Wild van de Veluwe, mooie groenten en rinse cider zijn vandaag de hoofdingrediënten van een smakelijke workshop rond het houtvuur. Op het menu staan o.a. stoere pies met wild en geroosterde groenten. Wij werken vandaag o.a. met hert en zwijn van de Veluwe.

Lees meer

Tijdens deze Camp Cook Gathering gaan we koken op houtvuur. Het is een mooie introductie om het koken op houtvuur onder de knie te krijgen. We besteden aandacht aan de verschillende manieren van buiten koken. En doen dat zoals je van ons mag verwachten in Zweedse sferen.

Lees meer

Zoek jij voor het komende kampeerseizoen een brander? Dan is dit de gelegenheid om kennis te maken met de alcohol stoves van Trangia. We besteden aandacht aan de verschillende manieren van koken met de Trangia brandersets. Het wordt een mooie dag in het bos, zoals je van ons mag verwachten in Zweedse sferen.

Lees meer

De natuur ontpopt zich wanneer we op het erf van The WildKitchen samen komen voor de Workshop Pizza & Pasta van het houtvuur. Vandaag . Gezamenlijk maken we een gevarieerde maaltijd, waarvoor naast wilde planten en kruiden ook biologische kaasjes en wild op de ingrediëntenlijst staan.

Lees meer

Vandaag gaan we op het erf van The WildKitchen aan de slag met bosbiet en andere voorjaarsgroenten. We bewijzen dat je ook rond het houtvuur prima uit de voeten kunt zonder vlees.

Lees meer

Bloem, water, zout, wilde gist en melkzuurbacteriën,.. en een vuurtje, meer is niet nodig om heerlijk zuurdesembrood te maken. Vandaag wijden we je in in de geheimen van het zuurdesembrood.

Lees meer

Hunters & Gatherers - Koken met Bijen. Vandaag slingeren we de laatste honing van het jaar. Met de geoogste honing gaan we lekker buitenkoken. Honing komt vandaag dan ook in verschillende recepten terug; zoet en hartig, warm en koud. We hebben heel wat voor je in petto. En na afloop krijgt iedereen een potje Zwolse Bos & Heide Honing mee naar huis.

Lees meer

Najaar 2022 organiseren we in Jämtland, Zweden weer een meerdaagse workshop. We verblijven er in karakteristieke Stugor en werken, zoals je gewend bent van een Hunters & Gatherers, met de producten die de directe omgeving ons biedt. In Zweden staat eland centraal.

Lees meer

Vandaag treffen we elkaar voor een wandeling door het woud voor de Hunters & Gatherers Paddenstoelen. De vakkundige gids leert ons eetbare paddenstoelen te herkennen. Naast paddenstoelen staan ook noten, kastanjes en wild(braad) op de ingrediëntenlijst.

Lees meer

Het bos is op zijn mooist, wanneer we samen komen voor de Hunters & Gatherers Wild. Het jachtseizoen is juist geopend. De jager deelt zijn eerste ‘oogst’ met ons. Na het 'dood drinken' leren we het vakkundig ontweiden en beoordelen van wild (hert). Gezamenlijk maken we een gevarieerde maaltijd.

Lees meer

Het bos is op zijn mooist, wanneer we samen komen voor de Hunters & Gatherers Wild. Het jachtseizoen is juist geopend. De jager deelt zijn eerste ‘oogst’ met ons. Na het 'dood drinken' leren we het vakkundig ontweiden en beoordelen van wild (wild zwijn).  Gezamenlijk maken we een gevarieerde maaltijd.

Lees meer

Het bos is op zijn mooist, wanneer we samen komen voor de Hunters & Gatherers Wild. Het jachtseizoen is geopend. De jager deelt zijn ‘oogst’ met ons. Na het 'dood drinken' leren we het vakkundig ontweiden en beoordelen van wild (wild zwijn).  Gezamenlijk maken we een gevarieerde maaltijd.

Lees meer

Het bos is op zijn mooist, wanneer we samen komen voor de Hunters & Gatherers Wild. Het jachtseizoen is geopend. De jager deelt zijn ‘oogst’ met ons. Na het 'dood drinken' leren we het vakkundig ontweiden en beoordelen van wild (hert).  Gezamenlijk maken we een gevarieerde maaltijd.

Lees meer

Deze Camp Cook Gathering is een mooie gelegenheid om het koken op houtvuur onder de knie te krijgen of om ervaring op te doen met verschillende technieken. Daarnaast is het ook gewoon ontzettend gezellig.

Lees meer

Workshop waarin we aan de slag gaan met de technieken en ingrediënten, zoals de Samen in noord Scandinavië die gebruiken. Denk daarbij aan het roken van zalm, forel en het op houtvuur bereiden van verschillende delen van het rendier.

Lees meer

Deze late novemberdag staat in het teken van winterse kost. We gaan saucijzen en vinken maken. Niet 'uit de krimpfolie in de pan', maar met als basis een mooi stuk Wild Zwijn. We beginnen bij het begin.

Lees meer

© 2003 - 2021 Outdoor Cooking. All Rights Reserved. | Sitemap