Messen

Messen

QVIST Outdoor Cooking biedt een ruim assortiment kwaliteitsmessen.

Er zijn veel misverstanden over de wapenwetgeving in Nederland, met betrekking op messen. Vaak horen wij van klanten: “Dat mag je toch niet hebben in Nederland?” Jawel, het bezit van, en de handel in alle artikelen in onze shop is toegestaan onder de Nederlandse wetgeving. Je mag ze dus kopen en in bezit hebben, maar je mag ze niet altijd en overal bij je hebben.

De wetgever heeft de wapens ingedeeld in verschillende categorieën, met verschillende bepalingen:

 • Categorie 1
 • Wapens in deze categorie zijn geheel en ten strengste verboden: zowel het bezit ervan als de handel erin. Wij voeren géén artikelen die onder Categorie 1 vallen. Tot deze categorie behoren o.a. Stiletto’s (springmessen): messen met zijdelings uitspringend lemmet, Valmessen: messen met vooruitspringend lemmet (met of zonder veer), Vlindermessen: messen met een heft dat uit twee delen bestaat, die om het lemmet heen geklapt kunnen worden, Dichtklapbare messen met een totale, uitgeklapte lengte boven 28 cm., Dichtklapbare messen waarvan het lemmet meer dan één snijkant heeft, Werpsterren, Vilmessen en ballistische messen, Blanke wapens die uiterlijk gelijken op een ander voorwerp dan een wapen, Pijlen en pijlpunten, bestemd om door middel van een boog te worden afgeschoten, die zijn voorzien van snijdende delen met de kennelijke bedoeling daarmee ernstig letsel te kunnen veroorzaken.

 • Categorie 2
 • Wapens in deze categorie mag men slechts onder stringente voorwaarden - bijv. een ontheffing - in bezit hebben of verhandelen. Wij voeren géén artikelen die onder Categorie 2 vallen.

 • Categorie 3
 • Wapens in deze categorie mag men ook slechts onder stringente voorwaarden - bijv. met een verlof - in bezit hebben of verhandelen. Onder Categorie 3 vallen bijvoorbeeld werpmessen (wij voeren echter géén werpmessen).

 • Categorie 4
 • Wapens in deze categorie mag men in het bezit hebben of verhandelen. Deze wapens mogen echter niet gedragen worden. Dat wil zeggen: ze moeten tijdens vervoer zodanig deugdelijk verpakt zijn dat zij niet voor onmiddellijk gebruik kunnen worden aangewend. Uit ons assortiment vallen een aantal artikelen onder Categorie 4: Blanke wapens waarvan het lemmet meer dan één snijkant heeft, voor zover zij niet vallen onder Categorie 1. Een dichtklapbaar mes waarvan het lemmet meer dan één snijkant heeft valt onder Categorie 1 - en is dus geheel verboden. NB: Een zaagtanding wordt hierbij beschouwd als snijkant! Een mes met vaststaand lemmet en meer dan één snijkant (bijvoorbeeld zaagtanding in de rug) valt onder Categorie 4. Degens, zwaarden, sabels, bajonetten en manchetes. Het is zeer belangrijk dat u een dergelijk wapen altijd goed verpakt meeneemt. Immers, ook onverpakt in de eigen auto is verboden! Voorwerpen waarvan, gelet op hun aard of omstandigheden waaronder zij worden aangetroffen, redelijkerwijs kan worden aangenomen dat zij voor geen ander doel bestemd zijn dan om letsel aan personen toe te brengen of te dreigen - en die niet onder één van de drie andere categorieën vallen. Concreet betekent dit dat zeer vele voorwerpen onder bepaalde omstandigheden (bijv.: discobezoek of voetbalwedstrijd) als wapen van Categorie 4 kunnen worden aangemerkt - en eventueel in beslag kunnen worden genomen. Dit kunnen zowel een knuppel, stok, beitel of schroevendraaier zijn, als - op ‘ons’ gebied - een kampeermes of keukenmes. Wij merken uitdrukkelijk op, dat deze categorie ‘wapens’ slechts de bezitter ervan onder bepaalde omstandigheden betreft en zich niet richt op het bezit op zich of op de handel erin.

  Artikelen 1 tot 10 van 166 in totaal
  Pagina:
  per pagina
  Lijst  Tabel 
  1. Baladéo Paddenstoelmesje

   Baladéo Paddenstoelmesje

   Buy
   € 14,50
   Mooi vormgegeven mes met massief houten greep. Inclusief uitneembaar pincet. En natuurharen borstel voor het reinigen van de gevonden paddenstoelen.
  2. Baladéo Laguiole Classic - Hoorn
  3. Baladéo Laguiole Classic - Olijf
  4. Baladéo Laguiole Classic+ - Hoorn

   Baladéo Laguiole Classic+ - Hoorn

   Buy
   € 19,25
   Mooi vormgegeven Frans klapmes met 2 functies.
  5. Baladéo Laguiole Classic+ - Olijf

   Baladéo Laguiole Classic+ - Olijf

   Buy
   € 20,25
   Mooi vormgegeven Frans klapmes met 2 functies.
  6. Baladéo Laguiole Frene - Es
  7. Buck # 110 Folding Hunter / 22
  8. OPINEL Zakmes # 3 Carbon
  9. Opinel klapmes RVS
  10. OPINEL Paddenstoelmesje

   OPINEL Paddenstoelmesje

   Buy
   € 51,00
   Mooi Paddenstoelmesje met zwijnenhaar borstel.
  Artikelen 1 tot 10 van 166 in totaal
  Pagina:
  per pagina
  Lijst  Tabel 

  © 2003 - 2024 Outdoor Cooking. All Rights Reserved. | Sitemap