Broodpakketten

Broodpakketten

Zelfgebakken brood, een bak koffie en een vuurtje aan het water ergens in Zweden. Dat is voor mij vakantie. Hier vind je een aantal samengestelde broodpakketten waarmee je in je Dutch Oven de lekkerste broden bakt.

Bak je je brood in de Dutch Oven? Ga er dan voor het bakken van uit dat je het deksel vol legt met gloeiend houtskool. Onder de Dutch Oven komen afhankelijk van de buitentemperatuur en de ondergrond maar enkele kooltjes voor het wegnemen van de kou. Op deze manier bak je in 30 minuten een heerlijk vers brood.

Sectie
  1. Field Bakery (5)
Merk
  1. Arm & Hammer (1)
  2. Kron Jäst (1)
  3. QVIST (3)
5 artikel(en)
per pagina
Lijst  Tabel 
  1. Kron Jäst Gist

    Kron Jäst Gist ( 2 x 12 g.)

    Buy
    € 2,00
    Zweedse gedroogde gist. Goed voor 2 broden van 1300 g. Kan ook in kleinere porties gebruikt worden. Vacuüm verpakt.
  2. Arm & Hammer Baking Soda

    Arm & Hammer Baking Soda

    Buy

    Normale prijs: € 1,72

    Speciale prijs € 0,75

    Baking soda is een brood rijsmiddel dat in de VS, Engeland en Ierland een lange traditie heeft. Het is een mooi product voor de buitenkok die niet altijd de mogelijkheden heeft om van gist gebruikt te maken. Wanneer het aan het beslag wordt toegevoegd zorgt het er voor dat bij verhitting boven de 50 °C het beslag zal gaan rijzen. Baking soda is sterker dan bakpoeder. Als het recept vraagt om een theelepel bakpoeder dan is een halve theelepel baking soda voldoende. Om het rijsproces verder op gang te helpen kan je citroensap of karnemelk aan het beslag toevoegen.
  3. QVIST Outdoor Cooking Pizzaroller

    QVIST Pizzaroller

    Buy
    € 12,50
    Beuken houten roller. Voor het uit rollen van deeg voor bijvoorbeeld pizza of flammkuche.
  4. QVIST Outdoor Cooking Kruskavel

    QVIST Kruskavel

    Buy
    € 15,75
    Zweedse beukenhouten roller voor het maken van platbrood.
  5. QVIST Outdoor Cooking Broodrijsmand

    QVIST Broodrijsmand

    Buy
    € 13,95

    Rieten mand waarin het deeg mooi rijst. De mand geeft het brood vorm en reguleert het vocht en zorgt zo voor een stevige krokante korst. De ribbels van het riet laten een decoratieve afdruk in de korst van het brood achter. Voor vier van onze Dutch Oven maten hebben we een eigen mand; voor de Salmon (Ø 16 cm.), de Beaver (Ø 19 cm.), de Wolf (Ø 22 cm.) en de Bear (Ø 28 cm.). Het is uiteraard geen probleem om een kleinere maat in een grotere DO te gebruiken.

    Bestuif de vorm voor gebruik met wat bloem. Laat vervolgens het deeg op een geschikte plek (bijvoorbeeld in een kist) in de mand rijzen. Stort het brood na de tweede rijs in de Dutch Oven en bak het als een vloerbrood. Na gebruik volstaat het om de overtollige bloem uit de mand te kloppen.

5 artikel(en)
per pagina
Lijst  Tabel 

© 2003 - 2024 Outdoor Cooking. All Rights Reserved. | Sitemap