recepten-nl banner

Bij ons ben je niet alleen op het juiste adres voor je hardware, de materialen, maar ook voor achtergrondinformatie en recepten. Op deze plek gaan we jaarrond recepten met je delen. Heb jij een recept dat je wilt delen? Mail het ons we nemen hem graag op.

Meer recepten vind je in ons BuitenKookBoek!

 

 

December - Op het noordelijk halfrond kennen we veel tradities die op het eind van het jaar stil staan bij de Winter zonnewende. Voorbeelden zijn het Midwinterfeest, Luciafeest, Joelfeest en Kerstfeest. In Zweden vieren we op het eind van het jaar, op 13 december, het Luciafeest. Traditiegetrouw worden er dan lussekatter gebakken; een klein zacht, smeuïg broodje met een fijne saffraansmaak. Heerlijk met een bak sterke koffie of thee bij een vuurtje.

Lees meer

Juni - Wanneer de rabarber tegen de klippen opgroeit is het goed om een aantal recepten achter de hand te hebben. Dit is eenvoudig recept voor een taartje, een heerlijke traktatie met slagroom bij de koffie.

Lees meer

Mei - In het voorjaar is de brandnetel met daslook vaak het eerste kruid dat we kunnen verzamelen. Neem, zeker later in het jaar, van de brandnetel alleen de frisse toppen en zoek op een mooie plek. Pittige brandnetelsoep is een recept voor een stevige maaltijdsoep voor 2 personen of een starter voor 4 - 6 personen.

Lees meer

Mei - Eenvoudig recept voor een zachte Zweedse kruidkoek. De opgegeven hoeveelheden zijn voor de Wolf (DO6 of DO9). In plaats van cakemeel kan je natuurlijk ook patentbloem en bakpoeder gebruiken.

Lees meer

Mei - Eenvoudig recept voor gistbrood dat ook op de camping goed te doen is. Een recept dat veel mensen aanspreekt en belangrijker een mooi brood oplevert. Het rijst overnacht, zodat je ´s morgens direct een heerlijk brood kan bakken.

Lees meer

April - Nog uit mijn studententijd heb ik het recept voor een vegetarische burger. Nu heb ik niets tegen een stukje eerlijk vlees, liefst wild, maar er is van alles te zeggen voor een dagje zonder. Aan de slag dus!

Lees meer

© 2003 - 2024 Outdoor Cooking. All Rights Reserved. | Sitemap