Wanneer de rabarber tegen de klippen opgroeit is het goed om een aantal recepten achter de hand te hebben. Dit is eenvoudig recept voor een taartje, een heerlijke traktatie met slagroom bij de koffie. 

 

Ingrediënten voor een bakvorm van 20 - 24 cm.

  • 150 g. zachte boter
  • 150 g.suiker
  • 150 g. marsepein
  • 3 middelgrote eiieren
  • 2 - 3 eetlepels bloem
  • 3 -4 stelen rabarber
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 10 takjes citroenthijm

              

Werwijze

Verwarm een DO 6 of 9 op een matig vuurtje;

klop botter, suiker en marsepein tot een smeuige massa. Doe er vervolgens één voor één de eieren bij tot een glad cakebeslag. Spatel er tenslotte de bloem doorheen;

Vet de gietijzeren schaal in en verdeel een lepel suiker over de bodem van de schaal. Overtollig suiker kan je afschudden. Dit zorgt voor een mooie gekarameliseerde korst. Schep het cakebeslag in de schaal;

Maak de rabarber schoon en snij de stelen in stukje van 1 - 2 cm.. Hussel in een kom rabarber en rietsuiker door elkaar;

Verdeel de rabarber over het beslag en sruk ze er lichtjes in;

Was de citroenthijm in koud water. Hajk de blaadjes fijn en strooi ze over de taart;

Bak de taart in de Dutch Oven met 12 - 14 briketten op het deksel in 30 - 40 minuten goudbruin.

 

Neem de schaal uit de Dutch Oven en de taart uit de schaal. Laat even wat afkoelen en serveer met slagroom, roomijs of vanillesaus.

Geen rabarber? Geen nood. Dit recept leent zich ook goed voor kruisbessen, aalbessen of een mengsel van zoetzuur fruit.