Eenvoudig recept voor gistbrood dat ook op de camping goed te doen is. Een recept dat veel mensen aanspreekt en belangrijker een mooi brood oplevert. Het rijst overnacht, zodat je ´s morgens direct een heerlijk brood kan bakken. De opgegeven hoeveelheden zijn voor de Salmon (DO2).

Meng de droge ingrediënten door elkaar. Meng het vocht vervolgens met bijvoorbeeld een open garde goed door de droge massa. Laat het geheel 8 - 10 uur afgedekt staan. Belangrijk is dat de temperatuur niet onder de 17 graden komt. Verwarm de Dutch Oven voor. 3 briketten onder de Dutch Oven, deksel vol met briketten. Stort het het deeg op een met meel bestoven werkblad. Rol het deeg door het meel en vorm een bol. Breng deze over in de voorverwarmde Dutch Oven. Bak het brood in 30 - 45 minuten knapperig bruin. Het bakken kan ook in een fornuis. Zet het fornuis dan op 260 graden. Plaats de Dutch Oven een kwartier van te voren in de oven. Bak eerst 30 minuten met deksel en vervolgens 15 minuten zonder deksel.

 

Ingrediënten
325 ml. volkoren bloem - zout naar smaak - 150 ml. lauwwarm water - 25 ml. bier (liefst met gist op fles) - 3 g. droge gist