Broodpakketten

Broodpakketten

Zelfgebakken brood, een bak koffie en een vuurtje aan het water ergens in Zweden. Dat is voor mij vakantie. Hier vind je een aantal samengestelde broodpakketten waarmee je in je Dutch Oven de lekkerste broden bakt.

Bak je je brood in de Dutch Oven? Ga er dan voor het bakken van uit dat je het deksel vol legt met gloeiend houtskool. Onder de Dutch Oven komen afhankelijk van de buitentemperatuur en de ondergrond maar enkele kooltjes voor het wegnemen van de kou. Op deze manier bak je in 30 minuten een heerlijk vers brood.

4 artikel(en)
per pagina
Lijst  Tabel 
 1. QVIST Outdoor Cooking Bakkwast

  QVIST Bakkwast

  Buy
  € 5,50
  Beukenhouten kwast voor het bestrijken van je baksels uit de Dutch Oven.
 2. QVIST Outdoor Cooking Pizzaroller

  QVIST Pizzaroller

  Buy
  € 12,50
  Beuken houten roller. Voor het uit rollen van het pizzadeeg.
 3. QVIST Outdoor Cooking Broodrijsmand

  QVIST Broodrijsmand

  Buy
  € 13,95

  Rieten mand waarin het deeg mooi rijst. De mand geeft het brood vorm en reguleert het vocht en zorgt zo voor een stevige krokante korst. De ribbels van het riet laten een decoratieve afdruk in de korst van het brood achter. Voor vier van onze Dutch Oven maten hebben we een eigen mand; voor de Salmon (Ø 16 cm.), de Beaver (Ø 19 cm.), de Wolf (Ø 22 cm.) en de Bear (Ø 28 cm.). Het is uiteraard geen probleem om een kleinere maat in een grotere DO te gebruiken.

  Bestuif de vorm voor gebruik met wat bloem. Laat vervolgens het deeg op een geschikte plek (bijvoorbeeld in een kist) in de mand rijzen. Stort het brood na de tweede rijs in de Dutch Oven en bak het als een vloerbrood. Na gebruik volstaat het om de overtollige bloem uit de mand te kloppen.

 4. QVIST Outdoor Cooking Kruskavel

  QVIST Kruskavel

  Buy
  € 15,75
  Zweedse beukenhouten roller voor het maken van platbrood.
4 artikel(en)
per pagina
Lijst  Tabel 

© 2003 - 2021 Outdoor Cooking. All Rights Reserved. | Sitemap