The WildKitchen

Welkom in de shop van Wild Harvest

Voor ons zijn Outdoor Cooking, buiten koken, en het verzamelen uit de natuur, wildpluk, nauw met elkaar verbonden. Meer informatie over de producten die de natuur ons biedt en recepten vind je hier. Op onze buitenlocatie (The WildKitchen) bieden we verschillende activiteiten aan; workshops en no workshops ;)

In dit deel van de shop vind je onder 'Oogsten', per terreintype, de materialen die je daarbij van dienst kunnen zijn. Voor alle methoden van verzamelen geldt: Stel je van te voren op de hoogte van de plaatselijke wet- en regelgeving. Deze regels kunnen sterk per regio en jaargetijde verschillen en zijn leidend!

In Nederland zijn we de afgelopen decennia steeds verder van de natuur af komen te staan. De natuur wordt vanaf de paden - of beeldscherm - beleefd. Dat je er ook in kan ravotten en / of op zoek kan gaan naar lekkernijen is voor velen een rare gedachte. Paddestoelen worden met alles wat slecht en duister is geassocieerd en zelfs met het zoeken van bessen, als braam en bosbes, lijken we ons leven op het spel te zetten. Geloof mij...., dat valt mee. De natuur is er ook om er letterlijk van te proeven. Zij biedt jaarrond een scala aan biologische streekproducten ‘pur sang’. Nu pleiten wij er hier niet voor om er direct op uit te trekken en roekeloos alles wat ons voor de voeten komt uit te rukken of mee te nemen. Wees bewust van wat er groeit en geniet er van in de wetenschap dat ook andere er van willen genieten.

Wij hanteren een aantal gouden regels

- Pluk alleen (van) soorten die je kent
- Beschadig geen natuur om te kunnen plukken
- Pluk niet direct langs wegen en paden
- Pluk alleen (van) frisse, gezonde planten
- Verzamel alleen voor eigen gebruik

In een aantal activiteiten besteden we extra aandacht aan het werken met Wild Harvest (Hunters & Gatherers).

Sicher Einkaufen

Warenkorb

Sie haben keine Artikel im Warenkorb.

Produkte vergleichen

Es ist kein Artikel zum Vergleichen vorhanden.

Leave no Trace

© 2003 - 2024 Outdoor Cooking. All Rights Reserved. | Sitemap