Field Bakery

Field Bakery

Zelfgebakken brood, een bak koffie en een vuurtje ergens aan het water in Zweden. Dat is vakantie voor mij. Hier vind je accessoires, waarmee je samen met je Dutch Oven bij het kampvuur of BBQ heerlijke broden, pizza en taart bakt. Dit jaar geven we ook twee workshops zuurdesembrood. Meer informatie vind je hier.

7 artikel(en)
per pagina
Lijst  Tabel 
 1. QVIST Outdoor Cooking Broodrijsmand

  QVIST Broodrijsmand

  Buy
  € 13,95

  Rieten mand waarin het deeg mooi rijst. De mand geeft het brood vorm en reguleert het vocht en zorgt zo voor een stevige krokante korst. De ribbels van het riet laten een decoratieve afdruk in de korst van het brood achter. Voor vier van onze Dutch Oven maten hebben we een eigen mand; voor de Salmon (Ø 16 cm.), de Beaver (Ø 19 cm.), de Wolf (Ø 22 cm.) en de Bear (Ø 28 cm.). Het is uiteraard geen probleem om een kleinere maat in een grotere DO te gebruiken.

  Bestuif de vorm voor gebruik met wat bloem. Laat vervolgens het deeg op een geschikte plek (bijvoorbeeld in een kist) in de mand rijzen. Stort het brood na de tweede rijs in de Dutch Oven en bak het als een vloerbrood. Na gebruik volstaat het om de overtollige bloem uit de mand te kloppen.

 2. QVIST Outdoor Cooking Pizzaroller

  QVIST Pizzaroller

  Buy
  € 12,50
  Beuken houten roller. Voor het uit rollen van deeg voor bijvoorbeeld pizza of flammkuche.
 3. QVIST Outdoor Cooking Kruskavel

  QVIST Kruskavel

  Buy
  € 15,75
  Zweedse beukenhouten roller voor het maken van platbrood.
 4. Pizzaschep L (hout)

  QVIST Pizzaschep L (hout)

  Buy
  € 29,95
  Pizzaschep voor bij de oven. Ook handig voor (groenten)taarten, brood en het in ovens plaatsen van skillets en bakvormen.
 5. Pizzaschep S (hout)

  QVIST Pizzaschep S (hout)

  Buy
  € 28,50
  Compacte pizzaschep voor bij de oven. Ook handig voor (groenten)taarten, brood en het in ovens plaatsen van skillets en bakvormen.
 6. Kron Jäst Gist

  Kron Jäst Gist ( 2 x 12 g.)

  Buy
  € 2,00
  Zweedse gedroogde gist. Goed voor 2 broden van 1300 g. Kan ook in kleinere porties gebruikt worden. Vacuüm verpakt.
 7. Arm & Hammer Baking Soda

  Arm & Hammer Baking Soda

  Buy
  € 1,72
  Baking soda is een brood rijsmiddel dat in de VS, Engeland en Ierland een lange traditie heeft. Het is een mooi product voor de buitenkok die niet altijd de mogelijkheden heeft om van gist gebruikt te maken. Wanneer het aan het beslag wordt toegevoegd zorgt het er voor dat bij verhitting boven de 50 °C het beslag zal gaan rijzen. Baking soda is sterker dan bakpoeder. Als het recept vraagt om een theelepel bakpoeder dan is een halve theelepel baking soda voldoende. Om het rijsproces verder op gang te helpen kan je citroensap of karnemelk aan het beslag toevoegen.
7 artikel(en)
per pagina
Lijst  Tabel 

© 2003 - 2024 Outdoor Cooking. All Rights Reserved. | Sitemap