Mid Winter Camp

Welkom in de shop van het MidWinterCamp.

Hier vind je de materialen die tijdens een winterse hike van pas komen.

Sinds 2008 organiseert QVIST Outdoor Cooking jaarlijks het MidWinterCamp. Het is de winterse tegenhanger van het MidSummerCamp en de gelegenheid om gelijkgestemden rond het kampvuur te treffen, ervaringen te delen.
Het MidWinterCamp zoals wij dat begin deze eeuw introduceerden maakt het mogelijk ook in Nederland midden in de winter te kamperen met een vuurtje bij je tent. Inmiddels is de trend gezet en is het op diverse plekken mogelijk. Tijd voor ons om een nieuwe weg in te slaan. Vanaf 2019 is er dan ook een nieuwe opzet. Lees hier de laatste informatie over het Mid Winter Camp 2019.

Met sneeuwschoenen de wildernis intrekken en ’s avonds je tentje opzetten in een onwerkelijke witte wereld is iets dat iedereen eigenlijk eens gedaan zou moeten hebben. Je ervaart dan namelijk iets dat maar weinig mensen in Nederland gegund is; stilte. Mocht je nu denken ‘laat ik ook eens gaan winterkamperen’, bereid je dan wel goed voor, want winterkamperen, vereist wel aangepast materiaal in vergelijking met kamperen in de zomer. Een sneeuwvaste tent, een warme slaapzak, warme onderkleding, water- en sneeuwdichte bovenkleding. En dat is nog maar de basis, want elke winterdiscipline, zoals b.v. sneeuwschoenlopen, sledetochten, ijsvissen, klimmen en toerskiën, vereisen ieder op zich nog specifieke materialen.

© 2003 - 2019 Outdoor Cooking. All Rights Reserved. | Sitemap