MORAKNIV

Al meer dan een eeuw worden er in Östnor messen vervaardigd. In het begin was het vaak vanuit huisvlijt. Er waren daarnaast veel lokale ambachtslieden die hun kennis en vaardigheden van generatie op generatie overbrachten. Mora brengt deze kennis en vaardigheden onder één dak samen!

Het is nu niet anders dan in het verleden. Nog steeds wordt dezelfde filosofie gevolgd. Met één uitzondering; de laatste technische ontwikkelingen worden toegepast om een mes te maken van hoge kwaliteit voor een redelijke prijs. Mora dank haar succes voor een belangrijk deel aan het contact dat zij heeft met het werkveld, degene die dagelijks met de messen werken. Dit leidt tot verdere verbetering van het product én nieuwe producten.

Mora of Sweden ontstond in 2005 door het samen gaan van Frosts Knivfabrik en KJ Eriksson. De naam onderstreept het grote belang dat men hecht aan haar vestigingsplaats; Mora een stadje aan het Siljan. Een Morakniv® (Mora mes) is een Zweeds kwaliteitsproduct, geproduceerd door een familiebedrijf dat haar producten wereldwijd afzet. Alle producten zijn in Zweden gemaakt!

Wij hebben de messen van Mora of Sweden sinds 2003 in ons assortiment.

Mora Knives

Artikelen 51 tot 60 van 63 in totaal
Pagina:
per pagina
Lijst  Tabel 
 1. MORA of Sweden Eldris

  MORAKNIV Eldris Neck knife

  Buy
  € 42,50
  Het kleinste Mora mes ooit heeft een lemmet van 2 mm. dik staal (12C27) en is in totaal slechts 14.3 cm. lang, of in dit geval, kort. Dit betekent dat het mes eenvoudig en efficiënt in je zak of rugzak op geborgen kan worden. Met dit kleine mes heb je nog steeds alle voordelen van de kracht en de veiligheid van een vast mes. Dit model wordt geleverd met een Firesteel, een multifunctioneel paracord en houder/lock.
 2. MORA Chef's Knife

  MORAKNIV Chef's Knife 1891

  Buy
  € 147,50
  De Chef's Knife van Mora heeft een lemmet lengte van 22 cm. Het blad heeft een geïntegreerde vinger stop. De afgeschuinde tip zorgt voor een perfecte balans en een veilig gebruik en voorkomt verwondingen. Geslepen onder een hoek van 15-20 graden.
 3. MORA Bread Knife

  MORAKNIV Bread Knife 1891

  Buy
  € 137,50
  Het Mora broodmes heeft een lemmet lengte van 24 cm. Het is ergonomisch zo ontworpen dat je knokkels de snijplank niet raken tijdens het snijden. Het heeft een geleidelijke gebogen lemmet waardoor het gemakkelijk is om door brood te snijden.
 4. MORA Fillet Knife

  MORAKNIV Fillet Knife 1891

  Buy
  € 137,50
  Het Mora fileermes heeft een 19 cm lange lemmet met toenemende flexibiliteit naar de punt van het lemmet toe om beter te kunnen fileren. Het mes is geschikt voor de meeste vissoorten. Het lemmet heeft een vingerstop welke voorkomt dat de hand wegglijdt.
 5. MORA Paring Knife

  MORAKNIV Paring Knife 1891

  Buy
  € 57,50
  Het 'Paring' mes heeft een 8 cm. lang lemmet. Een handige hulp in de (outdoor0 keuken.
 6. MORA Utility Knife

  MORAKNIV Utility Knife 1891

  Buy
  € 125,75
  Het blad van de Utility Knife van Mora heeft een geïntegreerde vinger stop. De afgeschuinde tip zorgt voor een perfecte balans en een veilig gebruik en voorkomt verwondingen. Geslepen onder een hoek van 15-20 graden. Het mes is ontwikkeld voor het snijden van uien en andere groenten.
 7. MORA Hunting Belly Opener
 8. MORAKNIV Skinning Knife 7146UG

  MORAKNIV Frosts Skinning Knife

  Buy
  € 32,50
  Slachtersmes met 146 mm. lang lemmet van Zweeds koud gerold roestvrijstaal. Extra gehard door thermo-shock behandeling ( -80 °C). Heft bestaat uit polyamide met een 'micro blasted' structuur voor optimale grip.
 9. MORAKNIV Extra Curved Boning Knife 8124UUG

  MORAKNIV Frosts Curved Boning Knife

  Buy
  € 22,50
  Slagersmes met 136 mm. lang lemmet van Zweeds koud gerold roestvrijstaal. Extra gehard door thermo-shock behandeling ( -80 °C). Heft bestaat uit polyamide met een 'micro blasted' structuur voor optimale grip.
 10. MORAKNIV Straight Narrow Boning Knife 7151UG

  MORAKNIV Frosts Narrow Boning Knife

  Buy
  € 24,50
  Slagersmes met 151 mm. lang lemmet van Zweeds koud gerold roestvrijstaal. Extra gehard door thermo-shock behandeling ( -80 °C). Heft bestaat uit polyamide met een 'micro blasted' structuur voor optimale grip.
Artikelen 51 tot 60 van 63 in totaal
Pagina:
per pagina
Lijst  Tabel 

© 2003 - 2020 Outdoor Cooking. All Rights Reserved. | Sitemap