Brusletto

De geschiedenis van Brusletto & Co AS gaat terug tot 1896 toen Rognald Brusletto zijn bedrijf als een messen- en zeismaker opstartte in Geilo, Noorwegen. Het smeden van gereedschappen en messen was niets nieuws in het Hallingdal. De geschiedenis van de mijnbouw naar erts en de handmatige productie van sikkels, zeisen, bijlen en zwaarden rond Geilo start rond 1500. Geilo werd het ambachtelijk centrum voor het smeden van gereedschappen voor werk en vrije tijd. Van deze zeer lange traditie heeft de ambachtsman en industriële pionier Rognald Brusletto gebruik gemaakt om te komen tot de producten die Brusletto nog steeds maakt. Toen hij de mechanische hamer ontwierp naar een voorbeeld uit Amerika en deze door ontwikkelde werd de productie eenvoudiger, maar ook steeds beter. De rivier die naast het bedrijf stroomt was een belangrijke factor voor het gebruik van de hamer. De hamer opende de weg naar de technische ontwikkeling en industriële productie. Op dit moment is de vierde generatie bezig om de traditie van meer dan 100 jaar voort te zetten in de geest van de voorvaderen.

Tegenwoordig produceert Brusletto & Co AS sport- en campingmessen. De messen zijn een gewaar- deerd hulpmiddel voor de wandelaar, jager, visser en buitenkok.

Wij hebben de messen van Brusletto & Co AS sinds 2005 in ons assortiment.

6 artikel(en)
per pagina
Lijst  Tabel 
 1. Brusletto Balder

  Brusletto Balder

  Buy
  € 27,25
  Mooi vormgegeven, compact houtsnijmesje.
 2. Brusletto Nansen Kniven
 3. Brusletto Kniven

  Brusletto Kniven

  Buy
  € 65,00
  Roestvrij stalen mes met berken handvat en zilveren kap. Lederen schede heeft een kunststof binnenkant ter bescherming van het leer.
 4. Brusletto Spikkekniv

  Brusletto Spikkekniv

  Buy
  € 57,00
  Prettig in de hand liggend houtsnijmes.
 5. Beusletto Fangstmann

  Brusletto Fangstmann

  Buy
  € 65,00
  Niet alleen de prijs is scherp van dit actiemodel van Brusletto met een bruin lederen sheath en geen verdere verpakking. Het Berkenhouten handvat is geheel in stijl naar Noorse traditie. Het roestvrij stalen mes van Sandvik staal meet 9.5 cm. Metalen kap. De schede heeft een kunststof binnenkant ter bescherming van het leer.
 6. Brusletto Hallingskarvet

  Brusletto Hallingskarvet

  Buy
  € 55,00
  Genoemd naar de Hallingskarvet (berg) op de Hardangervidda is dit een mooi all-round mes voor je outdoor activiteiten. Lemmetlengte 7,1 cm. Metalen kap. Bruine lederen schede met een plastic binnenkant ter bescherming van het leer.
6 artikel(en)
per pagina
Lijst  Tabel 

© 2003 - 2024 Outdoor Cooking. All Rights Reserved. | Sitemap