Nog uit mijn studententijd heb ik het recept voor een vegetarische burger. Nu heb ik niets tegen een stukje eerlijk vlees, liefst wild, maar er is van alles te zeggen voor een dagje zonder. De burgers laten zich prima boven het open vuur grillen. Aan de slag dus!

Meng alle ingrediënten, met uitzondering van het paneermeel met sesamzaad, goed door elkaar. Stop er ook een hand fijngehakt groen in. Daslook, Look zonder Look of Brandnetel kunnen afhankelijk van het seizoen de peterselie heel goed vervangen. Wees niet bang je handen vuil te maken. Zorg er voor dat er een samenhangende massa ontstaat die goed van smaak is.

Vorm er burgers van. Rol deze door het paneermeel met sesamzaad. Bak de burgers vervolgens in een skillet of pie iron boven hoog vuur aan beide zijde mooi bruin.

Lekker met een wilde salade van het seizoen!

Ingrediënten
1 gesnipperde ui - 2 eieren - 200 g. oude kaas - 200 g. bruin brood - 1/2 theelepel marmite - veel fijn gehakte peterselie en / of bieslook - zout, peper en mosterd naar smaak. Paneermeel met geroosterd sesamzaad