Eenvoudig recept voor een zachte Zweedse kruidkoek. De opgegeven hoeveelheden zijn voor de Wolf (DO6 of DO9). In plaats van cakemeel kan je natuurlijk ook patentbloem en bakpoeder gebruiken.

Bereid de Dutch Oven voor door hem voor te verwarmen met 2 - 3 gloeiende briketten onder en 10 - 12 briketten op de DO.
Sla de eieren met de suiker schuimig en meng er vervolgens de kruiden en cakemeel door. Voeg tenslotte de zure room toe en breng het beslag over in de voorverwarmde DO. Bak de koek met de genoemde briketten in 40 minuten goudbruin.

Lekker met vanille ijs of (zure) room.

 

Ingrediënten
2 eieren - 3 dl. suiker - 2 theelepels kaneel - 2 theelepels kardemonpoeder - 2 theelepels gemberpoeder - 1 theelepel citroenrasp - 3 dl. cakemeel - 1.5 dl. zureroom