Bloem, water, zout, gist …… en een vuurtje, meer is niet nodig om heerlijk brood te maken. Vandaag gaan we rond het vuur aan de slag om verschillende broden te maken.
Programma: We verzamelen op het erf van The WildKitchen voor een dag in het teken van brood. Na de nodige theorie gaan we snel aan de slag. Een starter staat klaar. Om het effect van een lange rijsduur te laten ervaren is een dag eerder ook al de eerste fermentatie ingezet.
We maken verschillende degen en bakken die op verschillende wijzen. Zo maken we verschillende broden en pizza. We zorgen voor mooie ingrediënten, waarmee we een complete maaltijd maken. Na vandaag maak jij op vakantie je eigen brood.
Datum: Zaterdag 20 september 2025 / 14.00 - 20.00
Kosten: € 62.50 p.p. (Inclusief alle benodigdheden, consumpties)
Locatie: SkogsStuga - The WildKitchen, Wapenveld.
Over de locatie: The WildKitchen, stuga (boshut) met erf, bevindt zich in het Zwolse bos (Wapenveld, Heerde). Het is een unieke locatie - in Zweedse sferen - midden in het bos op de Noordflank van de Veluwe. Afhankelijk van het seizoen kunnen we hier van alles plukken en verzamelen. Gespreid over het jaar gaan we het bos in voor brandhout, paddenstoelen, kruiden, bessen en de jager bezorgt ons in het seizoen wild.
Ook op het erf hebben we verschillende bessen en kruiden, Onze bijenvolken verzamelen in de wijde omtrek honing. De off-grid locatie krijgt zijn warmte van hout uit het bos en elektriciteit van de zon.
Wanneer dat nodig is kunnen we uitwijken naar de half open kapschuur.
Overnachten: Mogelijkheden om te overnachten vind je hier.
De maandag voorafgaand aan de activiteit ontvangen de deelnemers een routebeschrijving met aanvullende informatie.
Een beeldimpressie van de SkogsStuga vind je hier en op Insta.
We hanteren een maximale groepsgrootte van 12 personen. Wees er dus snel bij want vol is vol. Wij hebben er zin in! Jij ook?