Bloem, water, zout, wilde gist en melkzuurbacteriën,.. en een vuurtje, meer is niet nodig om heerlijk zuurdesembrood te maken. Vandaag wijden we je in in de geheimen van het zuurdesembrood.

Programma: We verzamelen op het erf van The WildKitchen voor een dag in het teken van sourdough, zuurdesembrood. Na de theorie over het maken en onderhouden van een starter en fermentatie gaan we zo snel mogelijk aan de slag.
Een starter staat klaar. Om het effect van een lange rijsduur te laten ervaren is een dag eerder ook al de eerste fermentatie ingezet.
We maken verschillende degen, gaan shapen, bakken en proeven. We maken verschillende broden en pizza. We zorgen voor mooie ingrediënten, waarmee we een complete maaltijd maken.

Na afloop krijg je een starter en handleiding mee naar huis.

Datum: Zaterdag 6 juni 2020 / 10.30  - 20.00
Kosten: € 67.50 p.p.  (Inclusief alle benodigdheden, consumpties)
Locatie: SkogsStuga - The WildKitchen, Wapenveld.

Over de locatie: SkogsStuga - The WildKitchen is onze off-grid buitenlokatie in het Zwolse bos (Wapenveld, Heerde). Een unieke plek - in Zweedse sferen - midden in het bos op de Noordflank van de Veluwe. Afhankelijk van het seizoen kunnen we hier ook van alles plukken en verzamelen.

Een beeldimpressie van de SkogsStuga vind je hier.

We hebben er zin in. Jij ook?

Meld je aan

 

 

 

 back