Workshop waarin we aan de slag gaan met de technieken en ingrediënten, zoals de Samen in noord Scandinavië die gebruiken. Denk daarbij aan het roken van zalm, forel en het op houtvuur bereiden van verschillende delen van het rendier.

Diverse soorten paddestoelen, groenten, bessen en platte broden (gáhkku) maken de maaltijd compleet. Er wordt trouwens ook veel koffie gedronken en berkenthee. Zo van het houtvuur.

Datum: Zondag 23 november 2025 / 14.00 - 20.00
Locatie: SkogsStuga - The WildKitchen, Wapenveld (Heerde)
Kosten: € 82.50 p.p. - Inclusief alle benodigdheden en consumpties. Vandaag ben je onze gast!

Programma: Na kennismaking en uitleg over de te gebruiken materialen en technieken gaan we zo snel mogelijk aan de slag. Gezamenlijk bereiden we een complete maaltijd die onder het genot van een drankje vervolgens wordt genuttigd.

Over de locatie: The WildKitchen, stuga (boshut) met erf, bevindt zich in het Zwolse bos (Wapenveld, Heerde). Het is een unieke locatie - in Zweedse sferen - midden in het bos op de Noordflank van de Veluwe. Afhankelijk van het seizoen kunnen we hier van alles plukken en verzamelen. Gespreid over het jaar gaan we het bos in voor brandhout, paddenstoelen, kruiden, bessen en de jager bezorgt ons in het seizoen wild. 
Ook op het erf hebben we verschillende bessen en kruiden, Onze bijenvolken verzamelen in de wijde omtrek honing. De off-grid locatie krijgt zijn warmte van hout uit het bos en elektriciteit van de zon. 
Wanneer dat nodig is kunnen we uitwijken naar de half open kapschuur.

Overnachten: Mogelijkheden om te overnachten vind je hier.

De maandag voorafgaand aan de activiteit ontvangen de deelnemers een routebeschrijving met aanvullende informatie.

Een beeldimpressie van de SkogsStuga vind je hier en op Insta.

We hanteren een maximale groepsgrootte van 18 personen. Wees er dus snel bij want vol is vol. Wij hebben er zin in! Jij ook?

Meld je aan

 

 

 

back