Dit najaar organiseren we in Jämtland, Zweden een uitdagende meerdaagse workshop. We verblijven er in karakteristieke Stugor en werken, zoals je gewend bent van een Hunters & Gatherers,  met de producten die de directe omgeving ons biedt. In Zweden staat eland centraal. Het volledige dier wordt verwerkt. We gooien niets weg.

Het beloven 5 mooie dagen te worden, waarin we gezamenlijk de handen uit de mouwen steken. Wild bepaalt voor een groot deel ons menu. Voor de broodnodige variatie verzamelen we vossebessen en kunnen we ook een lijntje uitgooien in het meer. We gaan op pad met de lokale jachtgroep en maken een volledige jachtdag mee. Zodra er een dier is geschoten ontweiden we hem ter plekke en brengen we het naar de slachthut, waar de eland uit de vacht wordt gehaald. De vacht wordt, voor latere bewerking, gepekeld. De eland hangen we in twee delen koel weg om een aantal dagen te besterven. Omdat we niet de tijd hebben om daar op te wachten verwerken we een dier dat een paar dagen eerder in hetzelfde bos is geschoten. 
We starten de verwerking in het uitbeenlokaal, waar we de eland uitbenen, portioneren en verder verwerken. De mooiste delen gaan zo in de pan, op de Muurikka grillplaat of boven het vuur van de TundraGrill. Daarnaast maken we worst en burgers. Wat we niet gebruiken wordt klaar gemaakt voor de vriezer.
Qua technieken staan onder andere het maken van worst, roken en drogen van vlees en het gebruik van de Dutch Oven op het programma. We hebben o.a. een mooie elandenstoof in petto, maar ook steak, broden en pizza.
Het programma biedt ook ruimte om op de ATB te springen, voor vlotvissen of een hike.
's Avonds beschikken we over een Grill Kota en hottub van waaruit we de zon langzaam zien onder gaan. Het volledige programma kan je als pdf downloaden.

 

Datum: Donderdag 19 september - Maandag 23 september 2019

Locatie: Jämtland, Zweden

Programma: 

• Donderdag: Aankomst, Settelen, Kennismaken rond het houtvuur.
• Vrijdag: Vroeg op pad voor de jacht, Verwerken & Outdoor Cooking.
• Zaterdag: Jachtdag (afh. van de omstandigheden kan het programma van
za. en zo. om worden gewisseld).
• Zondag: Outdoor Cooking, Vissen, ATB, Hike, Relax.
• Maandag:  Na een stevig ontbijt gaan we na de koffie weer terug naar de
bewoonde wereld.

 
Kosten: € 675  p.p.

• Inclusief verblijf op basis van volpension (Stuga)

• Inclusief haal- en brengservice vanaf en naar vliegveld Sundsvall Midlanda

• Inclusief workshops & lokale transfers

• Exclusief vliegticket Amsterdam - Sundsvall Midlanda ( circa  € 175 voor retour) of treinticket van station, Nederland naar Bräcke, Zweden ( € 295).

We hanteren een maximale groepsgrootte van 12 personen. Wij hebben er zin in! Jij ook?

Het minimum aantal deelnemers is 8. Mail ons en we houden je op de hoogte over het bereiken van dit aantal, waarmee de activiteit definitief doorgaat.

Of meld je direct aan: 

 Meld je aan

   back