Het eerste weekend van september staat in het teken van het Veluws Heidelam© en natuurlijk onze bijen. Ook zij zwerven jaarrond over de hei en door het bos om hun kostje bij elkaar te zoeken. Geniet van de hei zoals je er nog nooit van hebt genoten. Vandaag beleef, proef en ruik je de hei als nooit tevoren.

Zoals je van ons gewend bent koken we samen rond het houtvuur en in de houtgestookte oven met de mooiste ingrediënten die het seizoen ons biedt. Vandaag heeft het Veluws heidelam van de Renderklippen de hoofdrol. In de gerechten combineren we het natuurzuivere vlees van dit beestje met bessen en paddenstoelen van de heide en omringende bossen. Verder werken we met lokale biologische zuivel, -groenten en de heidehoning van onze eigen bijen.

Data: Zaterdag 7 / zondag 8 sept. 2024 / 13.00 - 20.00
Locatie: The WildKitchen - Wapenveld
Kosten: € 82.50 p.p. - Inclusief alle benodigdheden en consumpties

Programma:
Meer informatie volgt. 

• 1 week van te voren ontvangen de deelnemers een routebeschrijving en een gedetailleerd programma van de dag.

Over het Veluws heidelam:
Sinds de zestiende eeuw werden op de zandgronden van de Veluwe heideschapen gehouden. Het zijn sobere dieren die vroeger vooral voor de mest, het vlees en de wol werden gehouden. Momenteel zijn er zeven gescheperde kuddes (kuddes met herder) op de Veluwe. Van noord naar zuid zijn dat de kuddes van Epe – Heerde, Elspeet, Ermelo, Loenen, Ede (2) en Rheden. Ze houden de heide open en doordat de schapen in hun wol zaden verspreiden dragen ze bij aan het versterken van de biodiversiteit. Lees hier meer over het Veluws heidelam.

Over de locatie:
SkogsStuga - The WildKitchen is onze off-grid buitenlokatie in het Zwolse bos (Wapenveld, Heerde). Een unieke plek - in Zweedse sferen - midden in het bos op de Noordflank van de Veluwe. The WildKitchen heeft haar eigen bijenstand. Onze bijen halen hun stuifmeel en nectar gedurende het hele jaar uit de directe omgeving; het Zwolse bos en de verspreid liggende heideveldjes. We werken met verschillende spaarkasten (standaard bijenkast in Nederland), korven en een Top Bar Hive, waaruit we raathoning oogsten. In de Top Bar Hive en korven kunnen de bijen zich zo natuurlijk mogelijk ontwikkelen. Sturing van de imker is minimaal. Vandaag is een korfimker te gast die daar de mooiste verhalen over kan vertellen. Een beeldimpressie van de SkogsStuga vind je hier en op Insta.


Overnachten
:

Mogelijkheden om te overnachten vind je hier.


We hanteren een maximale groepsgrootte van 18 personen. Wees er dus snel bij want vol is vol. Wij hebben er zin in! Jij ook?

Meld je aan

 

 

 

back