Het derde weekend van september staat in het teken van het Veluws Heidelam© en natuurlijk onze bijen. Ook zij zwerven jaarrond over de hei en door het bos om hun kostje bij elkaar te zoeken. Geniet van de hei zoals je er nog nooit van hebt genoten. Vandaag beleef, proef en ruik je de hei als nooit tevoren.

Zoals je van ons gewend bent koken we samen rond het houtvuur en in de houtgestookte oven met de mooiste ingrediënten die het seizoen ons biedt. Vandaag heeft het Veluws heidelam van de Renderklippen de hoofdrol. In de gerechten combineren we het natuurzuivere vlees van dit beestje met bessen en paddenstoelen van de heide en omringende bossen. Verder werken we met lokale biologische zuivel, -groenten en de heidehoning van onze eigen bijen.

Data: Zaterdag 27 / zondag 28 sept. 2025 / 13.00 - 20.00
Locatie: The WildKitchen - Wapenveld
Kosten: € 82.50 p.p. - Inclusief alle benodigdheden en consumpties

Programma:  Ontvangst met wat lekkers bij de vuren.

Menu

  • -
  • -
  • -
  • -

Het programma en menu volgt binnenkort.

Over het Veluws heidelam:
Sinds de zestiende eeuw werden op de zandgronden van de Veluwe heideschapen gehouden. Het zijn sobere dieren die vroeger vooral voor de mest, het vlees en de wol werden gehouden. Momenteel zijn er zeven gescheperde kuddes (kuddes met herder) op de Veluwe. Van noord naar zuid zijn dat de kuddes van Epe – Heerde, Elspeet, Ermelo, Loenen, Ede (2) en Rheden. Ze houden de heide open en doordat de schapen in hun wol zaden verspreiden dragen ze bij aan het versterken van de biodiversiteit. Lees hier meer over het Veluws heidelam.

Over de locatie: The WildKitchen, stuga (boshut) met erf, bevindt zich in het Zwolse bos (Wapenveld, Heerde). Het is een unieke locatie - in Zweedse sferen - midden in het bos op de Noordflank van de Veluwe. Afhankelijk van het seizoen kunnen we hier van alles plukken en verzamelen. Gespreid over het jaar gaan we het bos in voor brandhout, paddenstoelen, kruiden, bessen en de jager bezorgt ons in het seizoen wild. 
Ook op het erf hebben we verschillende bessen en kruiden, Onze bijenvolken verzamelen in de wijde omtrek honing. De off-grid locatie krijgt zijn warmte van hout uit het bos en elektriciteit van de zon. 
Wanneer dat nodig is kunnen we uitwijken naar de half open kapschuur.

Overnachten: Mogelijkheden om te overnachten vind je hier.

De maandag voorafgaand aan de activiteit ontvangen de deelnemers een routebeschrijving met aanvullende informatie.

Een beeldimpressie van de SkogsStuga vind je hier en op Insta.

We hanteren een maximale groepsgrootte van 24 personen. Wees er dus snel bij want vol is vol. Wij hebben er zin in! Jij ook?

Meld je aan

 

 

 

back