Hunters & Gatherers - Koken met Bijen. Vandaag staat in het teken van de honingbijen bij ons op het erf. Je krijgt van alles te horen over bijen en korfimkeren, we slingeren we de laatste honing van het jaar. Met de geoogste honing gaan we lekker buitenkoken. Honing komt dan ook in verschillende recepten terug; zoet en hartig, warm en koud. We hebben heel wat voor je in petto. En na afloop krijgt iedereen een potje Zwolse Bos & Heide Honing mee naar huis.

Imkeren staat vandaag vol in de aandacht. We starten dan ook bij onze bijenstand en praten je helemaal bij over het jaar van de honingbij. Gezamenlijk slingeren we een aantal honingramen. Waarna we de vuren opstoken voor een gevarieerde maaltijd. Het wordt een gezellige dag in het bos, op en rond het erf van The WildKitchen.

Datum: 3 september 2022 / 13.00 - 20.00
Locatie: The WildKitchen - Wapenveld
Kosten: € 69.50 p.p. - Inclusief alle benodigdheden en consumpties

Programma: Na kennismaking en uitleg over de te gebruiken materialen, technieken en het imkeren gaan we eerst honing oogsten. In de veldkeuken gaan we vervolgens met de verschillende recepten aan de slag. Gezamenlijk bereiden we een complete maaltijd die naar keuze vega is. Onder het genot van een drankje genieten we op het erf van The WildKitchen rond het vuur van het resultaat en de omgeving.

• 1 week van te voren ontvangen de deelnemers een routebeschrijving en een gedetailleerd programma van de dag.

Over de locatie: SkogsStuga - The WildKitchen is onze off-grid buitenlokatie in het Zwolse bos (Wapenveld, Heerde). Een unieke plek - in Zweedse sferen - midden in het bos op de Noordflank van de Veluwe. The WildKitchen heeft haar eigen bijenstand. Onze bijen halen hun stuifmeel en nectar gedurende het hele jaar uit de directe omgeving; het Zwolse bos en de verspreid liggende heideveldjes. 
We werken met verschillende spaarkasten (standaard bijenkast in Nederland), korven en een Top Bar Hive, waaruit we raathoning oogsten. In de Top Bar Hive en korven kunnen de bijen zich zo natuurlijk mogelijk ontwikkelen. Sturing van de imker is minimaal. Vandaag is een korfimker te gast die daar de mooiste verhalen over kan vertellen.

• Mocht het korfimkeren je aanspreken dan hebben we komend voorjaar een driedaagse workshop korfvlechten (Volg de agenda)

Een beeldimpressie van de SkogsStuga vind je hier en op Insta.

We hanteren een maximale groepsgrootte van 12 personen. Wees er dus snel bij want vol is vol. Wij hebben er zin in! Jij ook?

Meld je aan

 

 

 

back