Vandaag komen er verschillende ambachtslieden naar The WildKitchen om hun vaardigheden met je te delen. Koffie, thee, taart en lunch komen van het houtvuur. Dit is de gelegenheid voor een introductie of om je skills te verfijnen. We sluiten de dag af met een gezamenlijke maaltijd rond het vuur.

 

Datum: Zaterdag 25 september 2021 / 9.00 - 17.00  |  20.00 incl. houtvuur maaltijd
Locatie: The WildKitchen, Wapenveld; onze off grid stuga (SkogsStuga) met erf midden in het bos op de Noordflank van de Veluwe
Kosten: € 79.50 p.p. - Inclusief alle benodigdheden en consumpties | € 99.50 incl. warme maaltijd aan het eind van de dag

Programma:
Vandaag zijn jullie bij ons te gast, eten en drinken komen van het houtvuur en houtgestookte fornuis van The WildKitchen. We hebben vier vakmensen weten te strikken om hun kennis en vaardigheden met jullie te delen. Moeilijk genoeg om daar een keuze uit te maken. Gelukkig sluiten we de dag af met een facultatieve maaltijd rond het houtvuur, zodat er volop gelegenheid is om ook over de andere ambachten het één en ander op te steken. En wie weet zien we je volgend jaar weer. 

 

 

 

Lepelsnijden uit vers hout | Carolina’s Slojd
Een houten lepel is mooi, duurzaam én leuk om te maken. Wil je dat ook leren? Dan maak je met deze workshop een goed begin. Met een houtsnijmes en een lepelmes leer je in een aantal stappen je eigen houten lepels snijden. Je leert over hout, het gereedschap, veilig werken én hoe je een goede lepel maakt. Aan het eind van de dag ga je met je eerste echte lepel naar huis. Max. 6 personen.

 

 

Mokken (kåsor, ‘kuksa’s’) snijden Hout van Bomen
Je leert via een heldere, goed aan te leren methode hoe je een mok kan maken, waarvan je de vorm letterlijk helemaal zelf in de hand houdt.
We werken vandaag volgens oude slöjd tradities, ‘van buiten naar binnen’, met bijl, mes en ander eenvoud- ig handgereedschap. Max 6 personen.

 


 

Plantaardig gelooid leer bewerken | De Lederman
Vandaag leer je de basistechnieken om met handgereedschap leer ambachtelijk te bewerken. We doorlopen het hele proces van plantaardig gelooid leer tot een perfect passende schede voor je favoriete mes of bijl. We nemen je mee in het ontwerpen, snijden, vormen, verven, stikken en afwerken van je mes- en ga je naar huis met je eigen handgemaakte product. Max 6 personen.

 


 

Desembrood bakken op houtvuur Baking Bread
Brood bakken vanaf de basis met alleen bloem, water, een desemstarter en zout, dat is desembrood. Je steekt van alles op over de ingrediënten, het kneden, rijzen en afbakken. Je leert alle technieken, want vandaag bak je je eigen brood. Dat doen we buiten in Dutch Ovens en binnen in het houtgestookte fornuis.  Natuurlijk krijg je ook wat starter mee om het later thuis nog vaker te doen. Max 6 personen.

 

• 1 week van te voren ontvangen de deelnemers een routebeschrijving en een gedetailleerd programma van de dag.

• Een beeldimpressie van de SkogsStuga vind je hier.

We hanteren een maximale groepsgrootte van  4 x 6 personen. Wees er dus snel bij want vol is vol. Wij hebben er zin in! Jij ook?

Meld je aan

 

 

     

 back