Broodpakketten

Broodpakketten

Zelfgebakken brood, een bak koffie en een vuurtje aan het water ergens in Zweden. Dat is voor mij vakantie. Hier vind je een aantal samengestelde broodpakketten waarmee je in je Dutch Oven de lekkerste broden bakt.

Bak je je brood in de Dutch Oven? Ga er dan voor het bakken van uit dat je het deksel vol legt met gloeiend houtskool. Onder de Dutch Oven komen afhankelijk van de buitentemperatuur en de ondergrond maar enkele kooltjes voor het wegnemen van de kou. Op deze manier bak je in 30 minuten een heerlijk vers brood.

9 artikel(en)
per pagina
Lijst  Tabel 
 1. QVIST Outdoor Cooking Oerbruin Broodpakket

  QVIST Oerbruin Broodpakket

  Buy
  € 8,15
  Dubbele verpakking broodmix voor stevige bruine broden die op twee manieren zijn te bereiden. Snel, voor wanneer je b.v. 's morgens geen tijd hebt, of wat minder snel wanneer het even mag duren. Beide methoden leveren mooie broden uit de Dutch Oven op. Bak ze bij het kampvuur of op de BBQ.

  Goed voor 2 broden van 500 g. Recepten zijn toegevoegd. Handig verpakt in herbruikbare verpakking.

  Ideaal voor het bakken van broden tijdens een expeditie, een hike, in het park of achter in de tuin.
 2. QVIST Outdoor Cooking Zweeds Wit Broodpakket

  QVIST Zweeds Wit Broodpakket

  Buy
  € 7,40
  Dubbele verpakking broodmix voor een knapperige witte broden die op twee manieren zijn te bereiden. Snel, voor wanneer je b.v. 's morgens geen tijd hebt, of wat minder snel wanneer het even mag duren. Beide methoden leveren mooie broden uit de Dutch Oven op. Bak ze bij het kampvuur of op de BBQ.

  Goed voor 2 broden van 500 g. Recepten zijn toegevoegd. Handig verpakt in herbruikbare verpakking.

  Ideaal voor het bakken van broden tijdens een expeditie, een hike, in het park of achter in de tuin.
 3. QVIST Outdoor Cooking Gáhkku Broodpakket

  QVIST Gáhkku Broodpakket

  Buy
  € 8,25
  Dubbele verpakking broodmix voor Gáhkku, mooie platte broden. Het is de Zweedse tegenhanger van het Naan brood, Roti en Tortilla wraps. Lekker bij de maaltijd en met zoet of hartig beleg bij de lunch of voor tussendoor.

  Goed voor 2 x 8 broden van 65 g. Recepten zijn toegevoegd. Handig verpakt in herbruikbare verpakking.

  De broden zijn op een Muurkka, in een skillet en op het omgekeerde deksel van een Dutch Oven en bakplaat boven hoog vuur te bakken. Ideaal voor het bakken van broden tijdens een expeditie, een hike, in het park of achter in de tuin.
 4. QVIST Outdoor Cooking Bakkwast

  QVIST Bakkwast

  Buy
  € 5,50
  Beukenhouten kwast voor het bestrijken van je baksels uit de Dutch Oven.
 5. Kron Jäst Gist

  Kron Jäst Gist ( 2 x 12 g.)

  Buy
  € 2,00
  Zweedse gedroogde gist. Goed voor 2 broden van 1300 g. Kan ook in kleinere porties gebruikt worden. Vacuüm verpakt.
 6. Arm & Hammer Baking Soda

  Arm & Hammer Baking Soda

  Buy
  € 1,72
  Baking soda is een brood rijsmiddel dat in de VS, Engeland en Ierland een lange traditie heeft. Het is een mooi product voor de buitenkok die niet altijd de mogelijkheden heeft om van gist gebruikt te maken. Wanneer het aan het beslag wordt toegevoegd zorgt het er voor dat bij verhitting boven de 50 °C het beslag zal gaan rijzen. Baking soda is sterker dan bakpoeder. Als het recept vraagt om een theelepel bakpoeder dan is een halve theelepel baking soda voldoende. Om het rijsproces verder op gang te helpen kan je citroensap of karnemelk aan het beslag toevoegen.
 7. QVIST Outdoor Cooking Pizzaroller

  QVIST Pizzaroller

  Buy
  € 12,50
  Beuken houten roller. Voor het uit rollen van het pizzadeeg.
 8. QVIST Outdoor Cooking Broodrijsmand

  QVIST Broodrijsmand

  Buy
  € 13,95

  Rieten mand waarin het deeg mooi rijst. De mand geeft het brood vorm en reguleert het vocht en zorgt zo voor een stevige krokante korst. De ribbels van het riet laten een decoratieve afdruk in de korst van het brood achter. Voor vier van onze Dutch Oven maten hebben we een eigen mand; voor de Salmon (Ø 16 cm.), de Beaver (Ø 19 cm.), de Wolf (Ø 22 cm.) en de Bear (Ø 28 cm.). Het is uiteraard geen probleem om een kleinere maat in een grotere DO te gebruiken.

  Bestuif de vorm voor gebruik met wat bloem. Laat vervolgens het deeg op een geschikte plek (bijvoorbeeld in een kist) in de mand rijzen. Stort het brood na de tweede rijs in de Dutch Oven en bak het als een vloerbrood. Na gebruik volstaat het om de overtollige bloem uit de mand te kloppen.

 9. Dutch Oven Kist

  QVIST Bouwpakket voor kist

  Buy
  € 25,00
  Bouwpakket voor robuuste kist om je Dutch Oven met accessoires in op te bergen. De kist is alleen en in combinatie met tweede kist als (werk)tafel te gebruiken. Daarnaast handig als rijskist (bij het bakken van gistbrood) en isolatiekist voor het (na)garen van gerechten. En aan het eind van de dag kan je er ook prima op zitten.

  Geschikt voor de Dutch Oven maat 1 t/m 9 qt.

9 artikel(en)
per pagina
Lijst  Tabel 

© 2003 - 2018 Outdoor Cooking. All Rights Reserved. | Sitemap