MORAKNIV

Al meer dan een eeuw worden er in Östnor messen vervaardigd. In het begin was het vaak vanuit huisvlijt. Er waren daarnaast veel lokale ambachtslieden die hun kennis en vaardigheden van generatie op generatie overbrachten. Mora brengt deze kennis en vaardigheden onder één dak samen!

Het is nu niet anders dan in het verleden. Nog steeds wordt dezelfde filosofie gevolgd. Met één uitzondering; de laatste technische ontwikkelingen worden toegepast om een mes te maken van hoge kwaliteit voor een redelijke prijs. Mora dank haar succes voor een belangrijk deel aan het contact dat zij heeft met het werkveld, degene die dagelijks met de messen werken. Dit leidt tot verdere verbetering van het product én nieuwe producten.

Mora of Sweden ontstond in 2005 door het samen gaan van Frosts Knivfabrik en KJ Eriksson. De naam onderstreept het grote belang dat men hecht aan haar vestigingsplaats; Mora een stadje aan het Siljan. Een Morakniv® (Mora mes) is een Zweeds kwaliteitsproduct, geproduceerd door een familiebedrijf dat haar producten wereldwijd afzet. Alle producten zijn in Zweden gemaakt!

Wij hebben de messen van Mora of Sweden sinds 2003 in ons assortiment.

Mora Knives

Artikelen 31 tot 40 van 62 in totaal
Pagina:
per pagina
Lijst  Tabel 
  1. MORA Companion 840 MG

    MORAKNIV Companion 840 MGC

    Buy
    € 13,75
    Mooi allround mes met rubber inleg in heft voor meer grip en een carbonstaal lemmet.. Carbonstaal laat zich eenvoudiger slijpen.
  2. MORA Companion Heavy Duty MGC

    MORAKNIV Companion Heavy Duty MGC

    Buy
    € 17,75
    De klassieker van Mora maar nu met een grotere en dikkere handgreep, voor grote handen.
  3. Mora BushCraft Black

    MORAKNIV BushCraft Black

    Buy
    € 44,50
    Praktisch en robuust mes met profiel geslepen lemmet en rubber bekleed heft. Met een zwart gecoat lemmet van 3.2 mm dik. een van de sterkste messen die Mora ooit gemaakt heeft. De extra harde zwarte coating beschermt het carbon stalen lemmet tegen corrosie.
  4. MORA PathFinder

    MORAKNIV PathFinder

    Buy
    € 85,50
    Praktisch en robuust mes met profiel geslepen lemmet en rubber bekleed heft. Anderen zien het als compacte machete. Met een zwart gecoat lemmet van 3.2 mm dik. een van de sterkste messen die Mora ooit gemaakt heeft. De extra harde zwarte coating beschermt het carbon stalen lemmet tegen corrosie. Handig bij het kloven van brandhout.
  5. MORA Tactical SRT

    MORAKNIV Tactical SRT

    Buy
    € 92,50
    Halfgekarteld roestvrijstaal mes met een zwart gecoat lemmet. Wordt geleverd met molle sheath. Mes kan prima gebruikt worden met een Fire Starter.
  6. MORA Classic 1

    MORAKNIV Classic 3

    Buy
    € 32,25
    Traditioneel all-round mes met houten heft.
  7. MORA Companion Tactical

    MORAKNIV Companion Tactical

    Buy
    € 39,50
    De Companian Tactical is een de eerste Tactische uitvoering van de bekende Companion voordelig en met een speciale MOLLE sheath voor bevestiging op een tactisch vest.
  8. MORA Fishing Classic 54

    MORAKNIV Fishing Classic 54

    Buy
    € 47,50
    Traditioneel scandinavisch vismes met schubbenkrabber op rugzijde. Incl. leren sheath
  9. MORA Vismes 150

    MORAKNIV Vismes 150

    Buy
    € 27,25
    Een lang en soepel Fileermes van Mora. Het lemmet is gemaakt van Swedish Cold/Rolled Special Stainless Steel.. Het heft is ergonomische voor een betere grip, ook met vochtige handen. De sheath is opengewerkt om het mes goed en veilig te kunnen reinigen.
  10. MORA Visfileermes 155

    MORAKNIV Visfileermes 155

    Buy
    € 27,75
    Een lang en soepel Fileermes van Mora. Het lemmet is gemaakt van Swedish Cold/Rolled Special Stainless Steel.. Het heft is ergonomische voor een betere grip, ook met vochtige handen. De sheath is opengewerkt om het mes goed en veilig te kunnen reinigen
Artikelen 31 tot 40 van 62 in totaal
Pagina:
per pagina
Lijst  Tabel 

© 2003 - 2024 Outdoor Cooking. All Rights Reserved. | Sitemap