Vandaag gaan we voor de Hunters & Gatherers Zee naar het Wad om schelpdieren en zeewier te verzamelen. Met een zeilklipper varen we naar een geschikte oesterbank. Het wordt een stoere dag, waarin we ons aan de elementen blootstellen om te zien wat de zee ons geeft.

Deze workshop is anders dan je van ons gewend bent. Vandaag koken we niet zelf, maar wordt er voor ons gekookt. Ook wel eens lekker. Wij gaan op zoek naar wilde oesters, kokkels, alikruiken en zeewier. Verzamelen de mooiste exemplaren en maken ze schoon. Vandaag kom je van alles te weet over het op duurzame wijze oogsten van schelpdieren en vis.

Datum:   Zondag 18 maart 2018; 12.30.                                                           
Locatie: Lauwersoog.
Kosten:  € 99.00 p.p. - Inclusief alle benodigdheden en consumpties.
Voor lieslaarzen word gezorgd. Midden op het Wad lopen we op schoon zand.

Optioneel:

- Avond vooraf aan boord overnachten. De dekbedden liggen klaar en 's ochtends wacht een heerlijk ontbijt. € 35.00 p.p.

- Voor de activiteit warme brunch met ingrediënten van het Wad en achterliggend land (10.00 - 12.30). € 17.50 p.p.

Programma: Om 12.30 gaan de trossen los, en zeilend gaan we op zoek naar een geschikte zandbank waar we ons droog laten vallen om oesters te rapen. Tot aan hoogwater hebben we de bank helemaal voor onszelf. Een ontspannen middag op een stukje drooggevallen zee. We worden meegenomen in duurzame visvangst en het op verantwoorde wijze rapen en schoonmaken van schelpdieren. De eerste oesters proeven we natuurlijk ter plekke met een glaasje bubbels.  Bij opkomend tij verzamelen we de oogst en gaan we terug naar het schip, waar ons in de kombuis een warm maal wacht. Op de deining van de zee varen we, een ervaring rijker, terug naar Lauwersoog. Om thuis van deze dag na te kunnen genieten is er voor iedereen een kistje oesters en zeewier.

Locatie: De gatherings worden op mooie locaties, vaak midden in de natuur, georganiseerd.

• Voor de deelnemers geldt een korting van 10% op ons assortiment gietijzer.
• 1 week van te voren ontvangen de deelnemers een routebeschrijving en een gedetailleerd programma van de dag.Een beeldimpressie van eerdere gatherings vind je hier.

We hanteren een maximale groepsgrootte van 24 personen. Wees er dus snel bij want vol is vol. Wij hebben er zin in! Jij ook?

Meld je aan

 

 

 

back