QVIST Outdoor Cooking heeft niet alleen een uniek assortiment materialen voor de avontuurlijke buitenkok, we bieden ook de mogelijkheid om tijdens een zgn. Camp Cook Gathering de kneepjes van het koken op houtvuur onder de knie te krijgen. We steken allemaal de handen uit de mouwen. De Camp Cook Gatherings zijn workshops midden in de natuur met vaak de mogelijkheid te blijven overnachten.

De Hunters & Gatherers zijn thematische Camp Cook Gatherings die zich richten op het verzamelen en bereiden van Wild Harvest; ingrediënten zo uit de natuur. Wilde planten, bessen en kruiden rond Zwolle, schaal- en schelpdieren aan de Zeeuwse of Groningse kust, paddenstoelen in de Drentse bossen en wild, hert en everzwijn op de Hoge Veluwe. De Hunters & Gatherers, worden op zaterdag en zondag gehouden. Zij gaan net weer wat verder dan de algemene Camp Cook Gatherings. Naast het koken op houtvuur komen ook een aantal specifieke technieken aan bod, zoals het villen en portioneren van wild, het maken van verse worst, roken en drogen. Bij voldoende interesse is er op de zondag van hetzelfde weekend een tweede workshop. Dit najaar is het ook mogelijkheid om aan een meerdaagse Hunters & Gatherers in Jämtland, Zweden deel te nemen. We gaan dit keer op pad met een jachtcombinatie en gaan aan de slag met eland.

Voor groepen hebben we korte thema workshops bij ons Outdoor Cooking Centre in Zwolle. Ze richten zich op het bakken van brood, roken van vis en koken op houtvuur. De activiteit duurt van 14.00 tot 17.00. De kosten zijn € 25.00 p.p.. Inschrijving per groep na overleg van datum en precieze invulling. Daarnaast kunnen we ook op lokatie voor groepen het een en ander organiseren. We doen je graag een voorstel voor een aansprekend programma voor een middag / avond met vrienden, een personeels uitje, een feest, of workshop. Wat dacht je van 'Eetbare paddenstoelen zoeken & bereiden', 'Worst maken & bereiden', 'Brood & Pizza bakken' of algemener 'Koken op houtvuur'. De activiteiten vinden desgewenst midden in de natuur of op een door jou aan te dragen locatie plaats.

 

Jaarlijks organiseren we in het eerste weekend van februari het Mid Winter Camp. Een gezellig treffen van buitenmensen van verschillend pluimage.

Lees meer
Workshop waarin we aan de slag gaan met de technieken en ingrediënten, zoals de Samen in noord Scandinavië die gebruiken. Denk daarbij aan het roken van zalm, forel en het op houtvuur bereiden van verschillende delen van het rendier.

Lees meer

Tijdens deze Camp Cook Gathering gaan we koken op houtvuur. Het is een mooie introductie om het  koken op houtvuur onder de knie te krijgen. We besteden aandacht aan de verschillende manieren van buiten koken..

Lees meer

Tijdens deze Camp Cook Gathering gaan we koken op houtvuur. Het is een mooie introductie om het koken op houtvuur onder de knie te krijgen. We besteden aandacht aan de verschillende manieren van buiten koken.

Lees meer

Najaar 2018 organiseren we in Jämtland, Zweden een meerdaagse workshop. We verblijven er in karakteristieke Stuga en werken, zoals je gewend bent van een Hunters & Gatherers, met de producten die de directe omgeving ons biedt. Dit keer staat eland centraal.

Lees meer

Het bos is op zijn mooist, wanneer we samen komen voor de Hunters & Gatherers Wild. Het jachtseizoen is juist geopend. De jager deelt zijn eerste ‘oogst’ met ons. Na het 'dood drinken' leren we het vakkundig ontweiden en beoordelen van wild (hert).  Gezamenlijk maken we een gevarieerde maaltijd.

Lees meer

Het bos is op zijn mooist, wanneer we samen komen voor de Hunters & Gatherers Wild. Het jachtseizoen is juist geopend. De jager deelt zijn eerste ‘oogst’ met ons. Na het 'dood drinken' leren we het vakkundig ontweiden en beoordelen van wild (wild zwijn).  Gezamenlijk maken we een gevarieerde maaltijd.

Lees meer

Het bos is op zijn mooist, wanneer we samen komen voor de Hunters & Gatherers Wild. Het jachtseizoen is geopend. De jager deelt zijn ‘oogst’ met ons. Na het 'dood drinken' leren we het vakkundig ontweiden en beoordelen van wild (wild zwijn).  Gezamenlijk maken we een gevarieerde maaltijd.

Lees meer

Het bos is op zijn mooist, wanneer we samen komen voor de Hunters & Gatherers Wild. Het jachtseizoen is geopend. De jager deelt zijn ‘oogst’ met ons. Na het 'dood drinken' leren we het vakkundig ontweiden en beoordelen van wild (hert).  Gezamenlijk maken we een gevarieerde maaltijd.

Lees meer

© 2003 - 2018 Outdoor Cooking. All Rights Reserved. | Sitemap