Activiteiten 2015 & 2016

QVIST Outdoor Cooking heeft niet alleen een uniek assortiment materialen voor de avontuurlijke buitenkok, we bieden ook de mogelijkheid om tijdens een zgn. Camp Cook Gathering de kneepjes van het koken op houtvuur onder de knie te krijgen. De Camp Cook Gatherings zijn workshops midden in de natuur met vaak de mogelijkheid te blijven overnachten. Een aantal richt zich op het verzamelen en bereiden van het beste dat de natuur ons biedt. Schaal- en schelpdieren aan de Zeeuwse kust, paddenstoelen in de Drentse bossen en wild, hert en everzwijn, op de Hoge Veluwe. De Hunters & Gatherers, zoals we ze noemen, worden op zaterdag gehouden. Bij voldoende interesse is er op de zondag van hetzelfde weekend de mogelijkheid deel te aan een tweede sessie.

Voor groepen hebben we korte thema workshops bij ons Outdoor Cooking Centre in Zwolle. Ze richten zich op het bakken van brood, roken van vis en koken op houtvuur. De activiteit duurt  van 14.00 tot 17.00. De kosten zijn € 25.00 p.p.. Inschrijving per groep na overleg van datum en precieze invulling.

Ook op lokatie kunnen we voor groepen kunnen het een en ander organiseren. We doen je graag een voorstel voor een aansprekend programma voor een middag / avond met vrienden, een personeels uitje, een feest, bruiloft of workshop. Wat dacht je van ‘Eetbare paddenstoelen zoeken & bereiden’, ‘Worst maken & bereiden’, ‘Brood & Pizza bakken’ of algemener ‘Koken op houtvuur’. De activiteiten vinden desgewenst midden in de natuur of op een door u aan te dragen locatie plaats.

Een beeldimpressie van eerdere gatherings vind je hier.

Een volledig overzicht van onze activiteiten voor individuele inschrijving vind je hier.

Hunters & Gatherers I / 12 september 2015

zee

Vandaag staat de gathering in het teken van de zee. We hebben een mooie locatie in de luwte van de Zeeuwse zeedijk. Tijdens een zwerftocht over het wad verzamelen we zilte groente, zeewier, schaal- en schelpdieren. Voetvissen noemen ze dat in Bretagne. Met een net proberen we een maaltje garnalen en wie weet vis te verschalken. Onze vangst wordt aangevuld met vers ingekochte vis, groentes en zelfgebakken brood en pizza.  We proeven vandaag van de zee. Terwijl de vis in de  rookton een heerlijke geur verspreidt gaart het vuur van de Finse TundraGrill onze maaltijd in de Dutch Ovens en zorgt hij voor warmte op deze mooie nazomer dag. Onder het genoot van een wit wijntje en het krijsen van de meeuwen genieten we van onze maaltijd.

Datum: 12 september 2015 / 11.00 – 21.00
Locatie: Kust Zeeland. Exacte locatie volgt.
Kosten: € 57.50 p.p. – Inclusief alle benodigdheden en consumpties

Lees meer »

Hunters & Gatherers II / 26 september 2015

paddestoelen

Vandaag treffen we elkaar voor een wandeling door het woud. De vakkundige gids leert ons eetbare paddestoelen te herkennen. Naast paddenstoelen staan ook noten, kastanjes en wild(braad) op de ingrediëntenlijst. Na de wandeling staat bij aankomst op het kampterrein een stevige pot met soep en grof brood op ons te wachten.  Vervolgens gaan we aan de slag. Gezamelijk maken we van de gevonden paddenstoelen en de meegebrachte ingrediënten een heerlijke maaltijd. Tijdens het eten stoken we het vuur nog eens hoog op voor een borrel en sterke verhalen. Op deze lokatie is het mogelijk om op eigen gelegenheid te blijven kamperen.

Datum: Zaterdag 26 september 2015 / 11.00 – 21.00
Locatie: Elp
Kosten: € 57.50 p.p. – Inclusief alle benodigdheden en consumpties

Lees meer »

Hunters & Gatherers II / 27 september 2015

cantharel

Vandaag treffen we elkaar voor een wandeling door het woud. De vakkundige gids leert ons eetbare paddestoelen te herkennen. Naast paddenstoelen staan ook noten, kastanjes en wild(braad) op de ingrediëntenlijst. Na de wandeling staat bij aankomst op het kampterrein een stevige pot met soep en grof brood op ons te wachten.  Vervolgens gaan we aan de slag. Gezamelijk maken we van de gevonden paddenstoelen en de meegebrachte ingrediënten een heerlijke maaltijd. Tijdens het eten stoken we het vuur nog eens hoog op voor een borrel en sterke verhalen. Op deze lokatie is het mogelijk om op eigen gelegenheid te kamperen.

Datum: Zondag 27 september 2015 / 11.00 – 21.00
Locatie: Elp
Kosten: € 57.50 p.p. – Inclusief alle benodigdheden en consumpties

Lees meer »

Hunters & Gatherers III / 17 oktober 2015

Wildd

Het bos is op zijn mooist, wanneer we samen komen voor de ‘Hunters & Gatherers’.  Het jachtseizoen is juist geopend. De jager deelt zijn eerste ‘oogst’ met ons. Na het ‘dood drinken’ leren we het vakkundig ontweiden en beoordelen van wild.  Gezamelijk maken we een gevarieerde maaltijd, waarvoor naast wild(braad) ook noten, kastanjes en paddenstoelen op de ingrediëntenlijst staan.  Ook broden, pizza en salades staan op het menu. Terwijl we van het eten genieten stoken we het vuur nog eens hoog op. Bij een borrel volgen al snel de sterke verhalen. Op deze lokatie is het mogelijk te blijven kamperen.

Datum: 17 oktober 2015 / 12.00 – 21.00
Locatie: Kootwijk
Kosten: € 57.50 p.p. – Inclusief alle benodigdheden en consumpties

Lees meer »

Hunters & Gatherers III / 18 oktober 2015

ever

Het bos is op zijn mooist, wanneer we samen komen voor de ‘Hunters & Gatherers’.  Het jachtseizoen is juist geopend. De jager deelt zijn eerste ‘oogst’ met ons. Na het ‘dood drinken’ leren we het vakkundig ontweiden en beoordelen van wild.  Gezamelijk maken we een gevarieerde maaltijd, waarvoor naast wild(braad) ook noten, kastanjes en paddenstoelen op de ingrediëntenlijst staan.  Ook broden, pizza en salades staan op het menu. Terwijl we van het eten genieten stoken we het vuur nog eens hoog op. Bij een borrel volgen al snel de sterke verhalen. Het is mogelijk voorafgaand of aansluitend op locatie te kamperen.

Datum: 18 oktober 2015 / 12.00 – 21.00
Locatie: Kootwijk
Kosten: € 57.50 p.p. – Inclusief alle benodigdheden en consumpties

Lees meer »

Go Slow / 7 november 2015

pan-2

De Camp Cook Gathering is een mooie gelegenheid om het koken op houtvuur onder de knie te krijgen of om ervaring op te doen met verschillende technieken. Daarnaast is het ook gewoon ontzettend gezellig. We besteden aandacht aan de verschillende manieren van buiten koken. We gebruiken de Finse Tundra Grill, gietijzeren potten (Dutch Ovens) en pannen voor het maken van een aantal stoere stoofpotten. Ook het verantwoord stoken van een kookvuur is onderdeel van de gathering. Het is mogelijk om op eigen gelegenheid te blijven kamperen.

Datum: 7 november 2015 / 13.00 – 20.00
Locatie: Gilwell, Ommen
Kosten: € 47.50 p.p. – Inclusief alle benodigdheden en consumpties

Lees meer »

Mid Winter Camp 2016

Jaarlijks organiseren we in het eerste weekend van februari het Mid Winter Camp. Een gezellig treffen van buitenmensen van verschillend pluimage. Er zijn diverse activiteiten. Mocht je zelf geen tent hebben dan is mogelijk een speciale wintertent te bespreken.

Reserveer het weekend van de eerste vrijdag in februari. Meer informatie, sfeerbeelden van eerdere edities en de mogelijkhed je aan te melden vind je op: www.midwintercamp.nl

High Fire / 26 maart 2016

DO2

Tijdens deze Camp Cook Gathering gaan we koken op houtvuur. Het is een mooie introductie om het koken op houtvuur onder de knie te krijgen. We besteden aandacht aan de verschillende manieren van buiten koken. We maken gebruik van de Finse TundraGrill en gietijzeren potten (Dutch Ovens) en pannen. Naast pizza en diverse broden maken we op het vuur een complete maaltijd die wordt afgesloten met appeltaart. Ook het verantwoord aanleggen en stoken van een kookvuur is onderdeel van de gathering. We staan dit keer op een mooi veld aan de bosrand tussen Vecht en Regge. Het terrein heeft bovendien de luxe van goed sanitair en een slecht-weer-voorziening voor het geval het weer wat minder is.
Na kennismaking en uitleg over de te gebruiken materialen en technieken gaan we aan de slag. Onder het genot van een drankje genieten we van de heerlijke maaltijd. En wie niet meer op pad wil kan op eigen gelegenheid blijven kamperen.

Datum:  26 maart 2016 / 13.00 – 20.00
Locatie: Ommen
Kosten: € 47.50 p.p. – Inclusief alle benodigdheden en consumpties

Lees meer »

High Fire / 16 april 2016

Ketel2

Tijdens deze Camp Cook Gathering gaan we koken op houtvuur. Het is een mooie introductie om het koken op houtvuur onder de knie te krijgen. We besteden aandacht aan de verschillende manieren van buiten koken. We maken gebruik van de Finse TundraGrill en gietijzeren potten (Dutch Ovens) en pannen. Naast pizza en diverse broden maken we op het vuur een complete maaltijd die wordt afgesloten met appeltaart. Ook het verantwoord aanleggen en stoken van een kookvuur is onderdeel van de gathering. We staan dit keer op een mooi veld aan de bosrand tussen Vecht en Regge. Het terrein heeft bovendien de luxe van goed sanitair en een slecht-weer-voorziening voor het geval het weer wat minder is.
Na kennismaking en uitleg over de te gebruiken materialen en technieken gaan we aan de slag. Onder het genot van een drankje genieten we van de heerlijke maaltijd. En wie niet meer op pad wil kan op eigen gelegenheid blijven kamperen.

Datum: 16 april 2016 / 13.00 – 20.00
Locatie: Ommen
Kosten: € 47.50 p.p. – Inclusief alle benodigdheden en consumpties

Lees meer »